Pytanie. Program do minecraft z obsługą vps

Pytania i problemy
Wersebu
Wersebu

Widzę że na tym forum jest dużo mądrych głów bo czytając wiele poradników z tej strony odpaliłem swój pierwszy serwer minecraft na vps. Stworzyłem na swoim vps serwer minecraft na modach. Wiedząc że aby serwer na modach działał każdemu serwer jak i gracz musi mieć ten sam forge i tą samą paczkę modów. Niestety jestem osobą która nie może się zdecydować na konkretne mody i codziennie dodaje jakieś nowe. Teraz moje pytanie: Czy umiał by ktoś wytłumaczyć jak napisać program który sprawdzał by aktualne mody na serwerze i pobierał z vps te brakujące? Jestem totalnie zielony w temacie a że serwer postawiłem głównie dla młodszego brata to łatwiej by mu i jego kolegom było odpalić taki programik niż w kółko pobierać pojedyncze mody. Wiem że temat nie będzie prosty ale będę wdzięczy jeżeli ktoś mógłby pomóc z czymś takim.

Helios1993
Helios1993

Możesz dodać paczkę na curseforge, za pomocą ich launchera można ją pobrać, automatycznie zaktualizować i uruchomić. Sam się w to nie wgłębiałem, ale po kilku poradnikach na necie nie powinno to sprawić ci większych problemów.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.