Cześć, chciałbym żeby ktoś mi wytłumaczył jak zrobić radio 24/7 na serwisie youtube. Wiem ,że są na tym portalu takie poradniki ale mimo to nie mogę sobie poradzić. Byłby wstanie ktoś porządnie mnie oprowadzić w tym temacie ? 😟
Cześć, chciałbym żeby ktoś mi wytłumaczył jak zrobić radio 24/7 na serwisie youtube. Wiem ,że są na tym portalu takie poradniki ale mimo to nie mogę sobie poradzić. Byłby wstanie ktoś porządnie mnie oprowadzić w tym temacie ? 😟
Witaj! Zrobienie radia samo w sobie nie jest skomponowane. Nie jestem w tym jakimś specjalistą, ale miałem przyjemność zrobić live 24/7. Pierwszą rzecz, jaką musisz zrobić to zainstalować na vpsie windowsa. Są do tego już prowadniki na forum. Po zainstalowaniu systemu wystarczy tylko odpalić na nim obsa, doinstalować sterowniki do dźwięku i można działać.
AdiPol1359:
Pierwszą rzecz, jaką musisz zrobić to zainstalować na vpsie windowsa.
nie jest to wymagane, wystarczy środowisko graficzne na domyślnie instalowanym ubuntu :thinking:
robiłem to w ten sposób to live wyciągał 10fps. Nie polecam
Tło może być statyczne :thinksmart:
Odpal sobie gui, pobierz obsa i tyle. Sam właśnie dla testu dokładnie to zrobiłem, ale na najtańszym vpsie z ovh cały czas 100% cpu :nosacz:
Testowałem obsa zarówno na Ubuntu, jak i na Windows Server 2012 r2 na ofercie FR 4GB. Na linuxie miałem 100% CPU i koło 10fps w obie. Przy windowsie wydajność się poprawiła bo osiągnąłem stałe 30fps.
Morał z tego taki, że potrzebujesz wydajniejszego vpsa

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.