Rozwiązanie do nauki słówek w różnych językach

Off topic
anon10657637
anon10657637

Więc tak, poszukuje rozwiązania w stylu platformy Duolingo, jednak nastawione na ćwiczenie typowo słówek. Wymagania:

• może być płatne (pod warunkiem okresu testowego);
  • śmigać bez problemu na Desktopie (apka/przeglądarka - obojętnie) i na telefonie z Androidem (wersja 7);
  • ma możliwości definiowania własnych słowników (must-have, inaczej nie biorę).

Jakieś pomysły? Potrzebuje mniej-więcej jak najszybciej, jak nie znajdę nic wartego uwagi to najwyżej sam takową aplikację napiszę, bo nic innego mi nie pozostanie 😛 Z góry dziękuje za chęć pomocy.

Err0r
Err0r

zamiast appki po prostu wziąć podręcznik , i zacząć czytać i sie uczyć ewentualnie http://elllo.org pozdrawiam :slight_smile:

anon10657637
anon10657637

Err0r:

zamiast appki po prostu wziąć podręcznik , i zacząć czytać i sie uczyć ewentualnie

Mam to do siebie że nazywam rzeczy po imieniu, bez obijania w bawełnę - bo po co? I tym razem wyjątku nie zrobie - jak nie widziałem nic wartościowego na tym forum z Twojej strony, to tak też tego tutaj nie widzę. Dlaczego? To co zaprezentowałeś jest pojęciem, jakby to wyrazić żeby nie używać idiotyczne czy kretyńskie, hym - głupie i nieprzemyślane będzie odpowiednie. Twierdzę tak, ponieważ przeczytałeś wątek po łebkach i nie zrozumiałeś całego przesłania. Zobacz:

anon10657637:

ma możliwości definiowania własnych słowników (must-have, inaczej nie biorę).

Wiesz o czym to świadczy? Że tą bazę słówek mam, książki, słowniki - to co kiedyś spotkałem i mi się przyda. Aplikacja ma na celu tylko regularne sprawdzanie i odświeżanie mojej wiedzy. Dziennie nie wiem, przerobię ze 100 słówek i zawsze to będzie powtórka. Kluczem jest jej regularność - co z tego jak się raz nauczę, jak zapomnę. Duolingo to fajna sprawa, ponieważ oferuję to co napisałem wyżej, tylko bez definiowania własnych słowników, są z góry narzucone słówka (przynajmniej z tego co się orientuję). Tak samo to co podlinkowałeś nie spełnia wymaganych przeze mnie kryteriów. Więc następnym razem - pomyśl i napisz coś sensownie, dzięki ;)

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Szczerze mówiąc nie spotkałam nic lepszego niż Duolingo, także podepnę się do prośby @anon10657637 :slight_smile:

A najlepiej to by było napisać własną appkę :kappa:

anon10657637
anon10657637

Aylin:

A najlepiej to by było napisać własną appkę

Właśnie rozważam czy nie zrobię czegoś takiego, zapis lokalnie z ew. możliwością eksportu i importu danych. Całość oparta o XML, a statystyki o bazę danych SQLite. Wpierw wolę jednak poszukać alternatywy, może nie będę musiał na to poświęcać większej ilości czasu 😃

Err0r
Err0r

anon10657637:

Mam to do siebie że nazywam rzeczy po imieniu, bez obijania w bawełnę - bo po co? I tym razem wyjątku nie zrobie - jak nie widziałem nic wartościowego na tym forum z Twojej strony, to tak też tego tutaj nie widzę. Dlaczego? To co zaprezentowałeś jest pojęciem, jakby to wyrazić żeby nie używać idiotyczne czy kretyńskie, hym - głupie i nieprzemyślane będzie odpowiednie. Twierdzę tak, ponieważ przeczytałeś wątek po łebkach i nie zrozumiałeś całego przesłania. Zobacz:

dlaczego idiotyczne czy kretyńskie ? ponieważ wyraziłem opinię na ten temat ? jest grono osób którym łatwiej się uczyć z podręcznika , a z aplikacji stron etc innym się łatwiej uczyć więc podałem dwa rozwiązania tego problemu , w podręczniku też masz słówka " must have " które musisz umieć bo są w twojej podstawie programowej . :) moje stanowisko w tej rozmowie ;)

anon10657637
anon10657637

Err0r:

dlaczego idiotyczne czy kretyńskie ?

Bo się nie wypowiadasz na temat. Nie chcę tu wywodów co lepsze do nauki, bo nie od tego wątek - poszukuję po prostu gotowego rozwiązania, a Ty tylko utrudniasz robotę.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

temat był już wielokrotnie poruszany na naszym forum, proszę użyć wyszukiwarki

a tak na serio to chyba ciężko będzie Ci znaleźć coś z definiowaniem własnych list, bo raczej dostaje się przygotowany przez twórców program nauczania, a nie aplikacje do jego tworzenia