SampleGaming

Zombie
współpraca-odrzucone
pex
pex

https://imgur.com/u7CnJCb.png

Nazwa projektu

SampleGaming Informacje poszczególne projektu: (sg_blue) - v:beta, Planowany start: 4 maja 2018 roku

Cel

Osiągnięcie jak największej ilości graczy i rozgrywki, wywarcie emocji satysfakcji na scenie MTA:SA

Co udało nam się zrobić

• System Pojazdów (Pojemności silnika widlastego typu V, upgrade silnika (V), typy paliw),
  • System Frakcji (Obecnie pracujemy nad tym, jestem umówiony na wizytę w KMPSP w Warszawie i staram się odwzorować wszystko tak, jak mi pozwoli silnik MTA:SA),
  • System Nieruchomości i Domów,
  • System Prawa Jazdy,
  • System Danych Gracza,
  • System Logowania i Rejestracji,
  • System Notyfikacji I wiele wiele więcej...

Plany

Chcemy stworzyć wspaniałą rozgrywkę na scenie MTA:SA, serwer prowadzimy hobbistycznie - nie odprowadzamy z niego żadnych zarobków.

Osoby/organizacje biorące udział (linki)

pex(hustioler,Chilli) (wygasła strona, brak linku) - (ja) Jestem bardzo znaną osobą na scenie MTA:SA, jestem głównym twórcą i deweloperem cheatu D4Library. Reszta Ekipy, składa się z wielu pomocnych Panów, którzy nie odmówią pomocy, i zawsze znajdą dla ciebie czas, na dzień dzisiejszy nasza administracja składa się z 9 (doświadczonych w administracji) osób, planujemy ją poszerzyć w najbliższej rekrutacji.

Osoby/organizacje które może wezmą udział (linki)

Osoby prywatne - nie mam linków, Wiele osób pozostaje niezdecydowanych, począwszy nawet do takich jak Justice, czy times - znanych już kiedyś z serwera Play Your Life ( PYLife - https://www.pylife.pl )

Usługi z lvlup.pro2 których potrzebuję aby zrealizować swój cel wraz z parametrami (GB RAM, sloty itp)

Serwer VPS KVM 2GB na start, zobaczymy jak to się rozwinie i ewentualnie poszerzymy w naszej współpracy.

Co mogę zaoferować w zamian

Informacja na chatcie za pomocą funkcji outputChatBox - 'Zobacz, cały nasz projekt działa dzięki www.lvlup.pro\nSprawdź, dlaczego warto wybrać ten hosting!' Informacja będzie wyświetlana co 6 minut. - ewentualnie mogę dorzucić dxDrawText'y w niektórych miejscach o ile nie będzie to zakłócać rozgrywki. Przede wszystkim, po otwarciu forum, oferuję banner strony, z dobrą wzmianką. ;) Mogę również polecić ten hosting innym deweloperom serwerów na scenie MTA:SA - dlaczego by nie :slight_smile:

Dlaczego ten projekt jest unikalny? Opisz

Cały nasz Projekt, spośród niewielu serwerów na scenie MTA:SA - jest autorski, nie wykorzystujemy OG-RPG, Play Your Stories, ani żadnych innych GM/Fragmentów.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

pex:

Cel Zbudowanie jak najdokładniejszej repliki Wolnego Miasta Gdańsk z lat 20 XX wieku

To w końcu budujecie replikę, czy tworzycie serwer roleplay? :thinking:

pex
pex

Przepraszam bardzo, Kopiowałem wzór, i nie usunąłem tego. - Każdy ma prawo do błędu! Pardon, poprawione.

anon10657637
anon10657637

pex:

Planowany start: 4 maja 2018 roku

@SystemZ zastrzega sobie bodajże czas około 30 dni na rozpatrzenie decyzji.

Ode mnie macie zielone światło, nie skończcie tylko jak poprzednicy.

Vylence
Vylence

Ode mnie również tak ;f Wygląda zachęcająco, byłem kiedyś maniakiem serwerów roleplay w MTA i kto wie - może wrócę.

pex
pex

Zawsze można przesunąć datę otwarcia. :slight_smile: - my nie ucierpimy, a każdy z graczy zostałby poinformowany.

Dzięki, - mam zamiar tworzyć projekt nie taki, że ,,na chwilę" lecz na stałe. 😉

pex
pex

Również dzięki! Nie tylko tyle co wygląda zachęcająco ale też tyle co jest zachęcające do stałej rozgrywki :)

pex
pex

Drobne zdjęcia z serwera :slight_smile: https://imgur.com/a/uF5uwGb

happi
happi

undefined

Czy te wjazdy to garaże? Jeśli tak to bardzo nierealistyczne, bo tuż za tym jest boisko i zapewne trybuny, a jak widać, budynek jest dosyć szczupły (?). undefined

pex
pex

Nie zwróciłem uwagi na to, że ktoś może zwrócić uwagę na to gdzie znajduje się budynek, pomyślałem no i - głupota, bardzo głupota. - Już zmieniam :)

pex
pex

Do systemu nieruchomości i domów, dodałem możliwość lokalów. undefined Oczywiście ten syf który widzicie, był tylko w ramach testu systemu :)

pex
pex

Właśnie trwają prace nad modelami dla frakcji, nasi modelerzy już pracują, - a ja piszę dalej skrypty. :)

https://imgur.com/823cTTg.png

pex
pex

Majówka nie dla nas! Trzeba pisać skrypty :) majowka|690x415

Jakub
Jakub

Bardzo dobry opis, ładna prezentacja projektu tylko teraz pozostaje pytanie czy po uzyskaniu współpracy projekt nie zostanie porzucony jak większość. Generalnie ode mnie macie dużego plusa.

brzvsiek
brzvsiek

Serdecznie nie radzę angażować się we współpracę z tym panem. Na polskiej scenie jest znane jako dziecko tworzące cheaty, wygraża innym serwerom niszczenie ich przez rzekomą znajomość luk, nie ma żadnych zdolności organizacyjnych i jest niedojrzały. Przykład zachowania: https://cdn.discordapp.com/attachments/398823444910833664/435489323782111232/unknown.png

Zarchiwizowana stronka z twórczością pexa: https://web.archive.org/web/20170718232939/http://cpex.pl:80/

Jego ostatnie próby tworzenia serwerów kończyły się na paru dniach uptime'u bazując na skryptach z internetu. Szkoda pieniędzy pana Michała na spełnianie aspiracji toksycznych gimnazjalistów.

CrosRoad95
CrosRoad95

Stanowczo ODRADZAM współpracy z tą osobą! Znany jest z prób niszczenia cudzej pracy, grożeniu pylif'owi że ich zniszczy. Ostatni serwer jaki miał ( mnie niż miesiąc temu ) UPADŁ. Jest on na tyle niedojrzały, że świadomie otwiera nie dokończony serwer.

Nie jednokrotnie pisał do mnie z propozycjami zniszczenia serwera X do konkretnej godzinie.

Jakub
Jakub

@brzvsiek @CrosRoad95 Założę się że to są osoby które chcą zaszkodzić 2 osobie której się powodzi, po 2 chyba przestępstwem nie jest przerobienie jakiegoś skryptu z innej paczki?

CrosRoad95
CrosRoad95

Przecież serwerów na og-rpg jest w bród, dlaczego lvlup.pro mieliby współpracować z armią klonów? Pokazywanie niekompetencji pex'a nazywasz szkodzeniem komuś? Jeśli ktoś kradnie, a ja nazwę go złodziejem, to ja mu szkodzę?

anon10657637
anon10657637

Ja tylko proforma oznaczę moderację: @Nieznajomy11 @adminek153 To tylko forma zapobiegawcza, jak chcecie się obrzucać gównem to załóżcie inny wątek i tam generujcie syf, nie tutaj.

Jakub
Jakub

@anon10657637 Jestem tego samego zdania nagle pojawiły się jakieś osoby i zaczynają dyskusję która nic nie wnosi.

anon10657637
anon10657637

Znaczy wiesz, ja osobiście panów popieram, przynajmniej do momentu w którym @pex się nie odniesie. Jednak z doświadczenia wiem, że takie ataki się nie opłacają (@DoreK #pdk). Lepiej kulturalnie machnąć jedną wypowiedź, a najlepiej to utworzyć osobny wątek i go tutaj podlinkować, dla przejrzystości.

CrosRoad95
CrosRoad95

Na scenie MTA jestem od prawie 10 lat, widziałem nie jeden ambitny projektów. Od Cloudmta tworzonego przez kilku developerów ( upadł ), po Paradisa ( też upadł ), empire santos ( mniej niż 24 godziny od startu i upadł ), pseudo life, też upadł.

Twój serwer pex też upadł nie dawno, a administracja pisała na discordzie że ten serwer to cud i na pewno nie upadnie ( podczas gdy w sobotę rano było tylko kilku graczy ).

anon10657637
anon10657637

To co piszesz wg. mnie ma się nijak do Twoich oskarżeń, piszesz bo piszesz - bez sensu. Weź to rozbuduj konkretniej, a nie zaczynasz nowy wątek Twojej 10-letniej działalności w community MTA. Nikogo to nie interesuje, serio.

anon10657637
anon10657637

Dziękuje, o to mi chodziło.

pex
pex

Odmawiam tego, że mój serwer jest nieautorski. Jak widać, sam piszę skrypty i poświęcam temu czas. Mój ostatni projekt nie upadł, statystyki w Becie SampleGaming pozostają takie same jak były.

Przyznam się szczerze, nie jestem osobą kulturalną dla niektórych osób w internecie, natomiast na co dzień staram się być miły i lojalny, - jestem moralnym rozsądnym człowiekiem.

I powiem jeszcze bardziej szczerze, że mam w dupie to iż próbuje mi zaszkodzić ktoś kto podaje się za twórce łatek MTA:SA, bo spędził 2 tygodnie na łatkach - w przeciwieństwie co do ciebie jestem twórcą łatki AC MTA:SA co potwierdzić może twórca ccw808.- Grudzien 2016 - Wrzesień 2017 - okres zmian AC MTA:SA w którym miałem udział pomagając (i to bardzo pomagając) P. ccw808

Mój projekt z pewnością zyska uznanie wielu osób, przykładam wszelakie starania do tego projektu.

Brrzysiek, nie podawaj się za skryptera bo zaraz zamieszczę post jak chwalisz się twoimi ,,Markerami z 3D Textem" które pewny użytkownik serwisu GTAO.PL po chwili dodał w poście, - panicznie usunąłeś cały temat. - troche dziwne zachowanie, skoro to autorskie, no Brzysiek ... :thinking:

Algorithm
Algorithm

Jestem ciekaw 'pex', kiedy brzysiek tak zrobił :D Myślę, że brzysiek jest bardziej znany na scenie MTA, niż Ty i Twoje pseudo czity opierające się głównie na Twoich 50 multikontach na gtao.pl i reklamowaniem go, że 'świetnie działa'.

Brzysiek zakodował od zera całe paradise, przy którym Twój sample-gaming, nawet gdybyś zatrudnił sztab programistów, będzie wyglądał jak mieszanina wody z ziemią, tudzież zwaną potocznie jako 'błoto'.

Mam takie pytanie, które w sumie RacheT tak naprawdę zadał: "Skoro zarabia po 30k miesięcznie, tak jak to kiedyś pisał, to dlaczego chce za darmo hosting, nie stać go na dedyk? ;o" Podłączam się również pod to pytanie.

Szanowni właściciele lvlup.pro - to jest tylko i wyłącznie Wasza decyzja co zrobicie z tym użytkownikiem, czy mu zaufacie czy nie, ze swojej strony dodam, co również poprze pewnie Brzysiek i Crosroad i mnóstwo innych użytkowników, którzy nawet tutaj konta nie posiadają, że pex to po prostu naciągacz i niesłowna osoba, nie chcę tutaj go obrażać od oszustów, bo nie mam pewności, czy kogoś oszukał czy nie, lecz sami widzicie, że jest samozwańczym twórcą łatek do MTA, podczas gdy cros poparł to screenshotami, pex może jedynie opowiadać o tym z kim to On nie rozmawiał w sprawie jego czitów.

Może gdy mi się uda dotrzeć do pewnych źródeł, to wstawię tutaj screenshoty, gdzie pex oferuje paru osobom (założycielom większych serwerów na MTA), kopanie na ich forach po prostu bitcoinów.

Pozdrawiam tych, którzy na to zasługują :)

anon10657637
anon10657637

Algorithm:

Może gdy mi się uda dotrzeć do pewnych źródeł, to wstawię tutaj screenshoty, gdzie pex oferuje paru osobom (założycielom większych serwerów na MTA), kopanie na ich forach po prostu bitcoinów.

Ja z chęcią poczekam. Możesz także namówić te osoby by się zarejestrowały i wypowiedziały. Dałem znać moderacji by utworzyli nowy wątek i przenieśli tam Wasze wypowiedzi, może się przychylą do tej prośby i to zrobią - dla klarowności ;)

Algorithm
Algorithm

Propozycję te składał Anonimowemu z emstories o ile dobrze kojarzę, myślałem, że screenshoty uzyskam od RacheT'a, ale nie otrzymałem ich. W każdym bądź razie w dalszym ciągu mnie zastanawia, czemu programista 30k chce darmowy hosting 😄 😄

Poza tym, mam jeszcze screenshoty, a te akurat mogę przedstawić bezproblemowo, gdzie pex się chwali, że jest milionerem (bitcoiny itp), kupuje sobie 'heroinke' ktora sobie wstrzykuje. Na swoim discordzie opisuje jak to nie pobalował, że az zarzygał mercedesika.. No tego jest multum, także radzę się zastanowić kogo Wy bronicie, w jakim celu go bronicie, a jeszcze poważniejsze pytanie, czy z kimś takim chce ktoś nawiązywać współpracę?

Oczywiście, ja nie wierzę w żadne jego słowo, gdyby sobie cokolwiek wstrzykiwał to by mu odbyt uszami wyszedł albo uszy odbytem, lecz jednak gdy ktoś ma tak bujną wyobraźnię i podciąga takie bajeczki pod siebie, to już świadczy chyba tylko o tej osobie, prawda?

anon10657637
anon10657637

Algorithm:

Poza tym, mam jeszcze screenshoty, a te akurat mogę przedstawić bezproblemowo, gdzie pex się chwali, że jest milionerem (bitcoiny itp), kupuje sobie ‘heroinke’ ktora sobie wstrzykuje.

Na swoim discordzie opisuje jak to nie pobalował, że az zarzygał mercedesika… No tego jest multum, także radzę się zastanowić kogo Wy bronicie, w jakim celu go bronicie, a jeszcze poważniejsze pytanie, czy z kimś takim chce ktoś nawiązywać współpracę?

Ja go nie bronie, tylko chce wysycić z tego tematu jak najwięcej się da - oczywiście w imie wiarygodności. Jeżeli możesz to wrzuć, ja osobiście nie zgadzam się z mottem które przytoczył @DoreK - jest głupie, bo osoba właściciela mówi sporo o projekcie, przykład tego widać tutaj. Miej tylko na uwadze to, że wrzucasz to publicznie - mogą to ogladac młodsi. Jeżeli czegoś nie będziesz mógł wysłać, to podrzuć mi na Discord'a - ProgrammingWizzard#9693, ale to co możesz - daj tutaj, dzięki 😃

Algorithm:

Oczywiście, ja nie wierzę w żadne jego słowo, gdyby sobie cokolwiek wstrzykiwał to by mu odbyt uszami wyszedł albo uszy odbytem, lecz jednak gdy ktoś ma tak bujną wyobraźnię i podciąga takie bajeczki pod siebie, to już świadczy chyba tylko o tej osobie, prawda?

Przystopuj, trzymaj nerwy na wodzy.

anon10657637
anon10657637

Potwierdzam, dostałem - to jest dramat, jednak podziwiam @pex, ponieważ ma talent do wciskania kitu.

Jeżeli administracja lub moderacja jest zainteresowana screenshot'ami o których wspomniał @Algorithm - zapraszam na Discorda, mojego tagu nie muszę chyba podawać ;) Osobiście nie dziwie się osobom powyżej, wg. mnie podniesli rwetes słusznie, ale niekoniecznie w dobry sposób.

Pantoflarz
Pantoflarz

image|300x225

co do współpracy jestem na tak, dalej nie wiem jednak po co to ta gównoburza, jeśli ktoś mógłby oświecić community, byłoby fajnie.

happi
happi

Pantoflarz:

dalej nie wiem jednak po co to ta gównoburza, jeśli ktoś mógłby oświecić community, byłoby fajnie.

Wystarczy przeczytać dwa pierwsze posty od "autorów gównoburzy" i już będziesz wiedział o co chodzi.

Pantoflarz
Pantoflarz

dowodów na nic nie ma, a nie lubię podejmować decyzji w oparciu o "bo ktoś w internecie tak napisał" :)

Algorithm
Algorithm

Mogę Ci pokazac screenshoty, ale bardziej gdzieś na PW, możesz mi podać jakiś może swój discord czy cokolwiek?

&EDIT Na pw, bo są tam wulgaryzmy, a nie chce mi sie ich zamazywać, żeby potem nie było, że przerobione ssy.

anon10657637
anon10657637

@Pantoflarz napisz do niego o dowody, on ma poziom zerowy to Ci sam nie wyśle.

pex
pex

Dałem wam trochę czasu żeby zobaczyć co zrobicie. Codziennie zaglądając na stronę i patrząc jak bardzo rozwinie się ten shitstorm.

Ale z tego co widzę to po prostu przyszliście jednorazowo narobić trzody i poszliście. Gratuluje inicjatywy!

Co do serwera, to czekam wciąż na rozpatrzenie :)

happi
happi

pex:

Ale z tego co widzę to po prostu przyszliście jednorazowo narobić trzody i poszliście.

Dlatego, że nic nie napisałeś, a oni już wyczerpali temat.

Algorithm
Algorithm

Oj Pex Pex :DD Jeszcze wczoraj pisałeś, że, cytuję: "Opłaciłem serwery 1000 slotowe do 2020r i nie mam graczy :(".

Zatem, szanowna ekipo lvlup.pro, jesteście pewni, że wyżej wymieniony 'pex' jest odpowiednim użytkownikiem do otrzymania Waszego hostingu za darmo? Przecież szasta pieniędzmi na lewo i prawo, że mógłby Wam zasponsorować serwery Microsoftu, a poza tym, no nie ma graczy ://.

Jakby coś, to screenshot tego z tym '1000 slotowe serwery' również posiadam gdyby ktoś nie wierzył :P

anon10657637
anon10657637

Algorithm:

Jakby coś, to screenshot tego z tym ‘1000 slotowe serwery’ również posiadam gdyby ktoś nie wierzył

Podrzuć, chętnie zobaczymy 😛

Algorithm
Algorithm
anon10657637
anon10657637

Dla potwierdzenia powyższych informacji: poszperałem wpisując w Google frazę SampleGaming MTA i znalazłem taki o to temat. W nim, mniej-więcej na końcu pada magiczne zdanie: Sloty: 20, przed otwarciem rozszerzone zostanie do 1000 slotów @serverproject.pl.

Rzuciłem okiem na serverproject.pl, a dokładniej na ich kalkulator. Wybrałem w specjalnym polu liczbę 1000 odpowiadającą ilością slotów wymienionych w wyżej wymienionej prezentacji i screenach wyżej. Wybrałem ofertę Central Europe publiczna - nieco tańsza, bo 40gr na miesiąc za slot. I co moim oczom się ukazało: https://img.kacperduras.pl/728b0baeb92946eac30a6d4b30ce0f12.png No, dodatkowo dostajemy też całkiem fajne benefity: https://img.kacperduras.pl/2a58a861ded2e76b8c42c9c7a2cea2f3.png Na dzień dzisiejszy, kwota 94,14 euro to: https://img.kacperduras.pl/620f973d6d4c59d4018826b4370fde7f.png

Więc chciałbym się zapytać @pex - w kontekście tego wszystkiego powyższego: co Ty kombinujesz? Szemrana opinia, zachowanie i sprzeczności w informacjach. Ja nie mam pojęcia co o tym myśleć, więc proszę o wytłumaczenie powyższych zarzutów jak i nieścisłości.

I swoją drogą - dokopałem się też tym samych wiadomości na Discordzie, co były przytaczane wyżej ;)

anon10657637
anon10657637

Informacja z Discorda SampleGaming:

@here @everyone 
Rezygnujemy z prowadzenia projektu.
Wielu z was ostatnio pytało się, ale dlaczego!?

Odpowiedzią jest to, że mam co raz mniej czasu, do tego wchodzą moje konflikty z otoczeniem prawdziwego świata i nie tylko z ludźmi, zaczynam mieć ogromne problemy. - nie posiadam czasu na dalsze prowadzenie projektu. - z ogromnym bólem serca powiem to:

Nie mam czasu na prowadzenie projektu.

Nie jest to spowodowane upadkiem Paradise RPG jako iż mielibyśmy rozpoczynać konkurencję.
Pełny gamemode SampleGaming Blue 1.1 jest dostępny do kupna dla tego, który będzie pierwszy i lepszy. - jest możliwość kupna na raty, nie mam nic przeciwko. - oczywiście nie , serwer nie był prowadzony pod zarobek. - wybaczcie mi, że mówie całemu projektowi ,,Żegnaj" - ale naprawdę... popadam w głęboki stan posiadawszy na głowie co raz więcej problemów i braku czasu.

Jeżeli pragniesz kupić gamemode SampleGaming z licencją zapraszam na PW. - oczywiście ze względu na prawa majątkowe muszę uwzględnić podatek VAT.

@SystemZ To powinno tu jeszcze wisieć? ;)

AidisProPlayer
AidisProPlayer

Ten projekt nie miał od razu prawa bytu ponieważ był tak zwanym "Pseudolem" a @pex coś kręcił od początku A także nie mógł nawet poświecić 30zł i po prostu zebrał od ludzi żeby opłacić serwer. Projekt nie został zamknięty dlatego że @pex nie ma czasu tylko dlatego że przecież nikt nie będzie skryptować za darmo.

@SystemZ Jeżeli można proszę o zamknięcie tematu.

DoreK
DoreK α-tester v3

Nie trzeba jego prosić, SystemZ od czasu do czasu przegląda te propozycje współpracy - nie zapomni :)

anon10657637
anon10657637

@Aylin Da sie uspokoić delikwenta? Chyba kolegę lekko poniosło i zwraca się do obcych ludzi tak jak nie wiem, może do swoich znajomych, ewentualnie o zgrozo - do swoich najbliższych.

IceMelt
IceMelt

Ze swojej strony proponuję zachować posty przy najwyższym banie użytkownika - żeby inni gracze mieli dowód jak się pex wypowiada w stosunku do użytkowników na forum publicznym 🙂

A jeśli nawet i post się nie zwróci i zostanie usunięty - here's the photo: https://i.imgur.com/u0Z6IsS.png

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Zamykam