nagle nie działa całe lobby, gdy wpisuje bash start.sh to wszystko sie ładuje, gdy dobiega końca to screen się wyłacza i jest napis "screen is termianting" przeglądałem fora, próbowałem i nic nie wychodzi...
nagle nie działa całe lobby, gdy wpisuje bash start.sh to wszystko sie ładuje, gdy dobiega końca to screen się wyłacza i jest napis "screen is termianting" przeglądałem fora, próbowałem i nic nie wychodzi...
sprawdź jaki jest powód uruchamiając polecenie bez screena.
Gdzie to mogę zrobić? jak wpisuje bez screena to się nic nie wyświetla
podaj zawartość pliku startowego i komendę której używasz
screen -dmS lobby java -Xms1024M -Xmx1024M -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs -Daikars.new.flags=true -jar paper.jar nogui
dostaje komunikat "/usr/bin/screen: /usr/bin/screen: cannot execute binary file" jezcze wczoraj wszystko działało normalnie
java -Xms1024M -Xmx1024M -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs -Daikars.new.flags=true -jar paper.jar nogui
spróbuj odpalić tak i podaj wynik

Wygląda na to że problemem jest jakiś plugin, z jakich korzystasz?
hmm, do lobby totalnie nic nie dodawałem ostatnio, tylko na oddzielny survival ale z tego co widze to akurat survival działa.
W treści błędu wspomniany jest ten plugin, prawdopodobnie on powoduje problem, spróbuj usunąć go lub jego pliki konfiguracyjne

totalnie bez powodu się wyłącza
Coś zatrzymuje ci serwer od razu po uruchomieniu, nie ma żadnego komunikatu więc ciężko stwierdzić co to, sugeruję skopiować wszystkie pluginy, usunąć je i dodawać po kolei aż znajdziesz tego który to powoduje :harold:
znalazłem impostora, problemem był... AUTHME, są jakieś zamienniki na logowanie?
FastLogin, LoginSecurity
teraz dzieje sie problem, bo nagle luckperms wywalił error [11:30:26 ERROR]: [LuckPerms] Exception occurred whilst loading data for (tutaj uuid gracza)
Authme automatycznie wyłącza serwer, gdy wykryje jakiś krytyczny błąd. Wymiana go na zamiennik, który nie wskaże Ci problemu to świetny pomysł, gratuluję inteligencji :)
KMatuszak:
FastLogin FastLogin to nie jest plugin na logowanie, a jedynie addon do istniejących już pluginów
Przyznam że niezbyt znam się na pluginach, starałem się zasugerować zamiennik ponieważ OP poprosił :grinning_face_with_smiling_eyes:
Jak poprzednik @Axerr wspominał. Authme zatrzymuje serwer przy błędzie. Podaj config authme. Z takim podejściem że jak cos pokaże błąd to szukasz zamiennika który zadziała bez konfiguracji odrazu na domyślnych ustawieniach daleko nie zajdziesz. 🧠
Ogólnie sytuacja wygląda tak, serwer wywala authme, a wywala bo mysql sie (zepsuło?) bo wklepuje ip w google, wczoraj było wszystko spoko a dzisiaj jest brak dostępy
Uprawnienia do bazy przyznane dla użytkownika którego używasz? Zamiast ip daj lokalne jeśli masz zwykle 127.0.0.1 lub localhost jeśli na 2 maszynach to czy włączona jest opcja zdalny dostęp w mysql
Wczoraj tak jak napisałem wszystko działało, nic nie zmieniałem, uprawnienia były dawane, nawet 2 dni temu wchodziłem przez phpadmina na mysql'a. Jak mogę sprawdzić czy OBECNIE jest taki dostep?
masz fail2ban?
Nie pobierałem takowego
Sprawdz wynosząc z katalogu światy. Nie usuwaj ale zabierz je z katalogu serwera i niech wygeneruje nowe. Może coś z mapą. Jak będziesz przywracał to USUŃ te nowe (nie podmieniaj ich starymi) i przenieś stare jak były
Problem nie jest z serwerem tylko z bazą danych, jak wpisujesz ip w google to powinien wyskoczyb PHPMYADMIN a wywala mi ERR_CONNECTION_REFUSED
Popierniczyłem tematy, mój błąd ;D
Co robiłeś z maszyną do czasu jak było wszystko dobrze. Przypomnij sobie
no co robiłem, w sumie to dzisiaj spałem tylko xD

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.