Jak komuś zmienić na serwerze MC (spigot) nick, żeby mu pozostały statystyki, postępy itp.? Da się? Ale naprawdę fizycznie zmienić nick (a nie za pomocą polecenia /nick). Ktoś się boi, że go namierzy stalker z innego serwera.
Jak komuś zmienić na serwerze MC (spigot) nick, żeby mu pozostały statystyki, postępy itp.? Da się? Ale naprawdę fizycznie zmienić nick (a nie za pomocą polecenia /nick). Ktoś się boi, że go namierzy stalker z innego serwera.
Może nie najprościej, ale ja zawsze robiłem takie coś:
Dziękuję bardzo. Tylko właśnie jakie konkretnie pliki zamieniam? Bo mogą być działki przypisane do nicku, statystyki, postępy...
Nie wiem czy nie będziesz musiał UUID zmieniać czy jakoś tak bo każda osoba która wchodzi na serwer ma nowy UUID :D
Dokładnie, należy zmienić UUID.
Ale co konkretnie i gdzie zmienić? W jakim katalogu (w jakich katalogach)? A jak zmienić? Żeby nowy nick miał stare UUID? Czy odwrotnie, że w plikach, gdzie występuje dane UUID dać zastąpić UUID starego nicku nowym UUID przydzielonym do nowego nicku?
No nie wiemy jakie masz pluginy a zwykle przechowują one gdzie indziej dane graczy. W przypadku świata jest to nazwa_świata(domyślnie world)/playerdata, gdzie podmieniasz nazwę pliku ze starym uuid na nowe.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.