Serwer MC na VPS!

Pytania i problemy
hadxo
hadxo

Witam. Mam pewien problem z założeniem serwera na VPS'ie. Kupiłem VPS na hostingu homecloud. Robię wszystko dokładnie jak w takim jednym poradniku z YT, lecz po zainstalowaniu całej javy (w moim przypadku 11) i wrzuceniu start.sh oraz silnika (próbowałem spigot i paperspigot) nie mogę wejśc na serwer. Czym to może być spowodowane?

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies
  1. Jaki poradnik?
  2. Czy serwer startuje?
  3. Zaakceptowałeś eule?
  4. Dodałeś port 25565 do firewalla na HomeCloud?
  5. Dlaczego nie lvlup.pro?
hadxo
hadxo

1.https://www.youtube.com/watch?v=7x27nFiLX2I&t=417s (Trochę stary lecz robiłem go na najnowszą wersję MC. Były problemy z instalacją javy lecz koniec końców się udało) 2. Tak serwer normalnie jakby działał. W konsoli normalnie mogę sprawdzać tps'y liste graczy itp. 3. Tak. 4. Nie. Jak mam to zrobić? 5. Szukałem czegoś na szybko i ten hosting miałem jako pierwszy w proponowanych. Serwery z hostingów typu enderchest to szity dlatego zachciało mi się bawić w VPS. Z lvlup'a na pewno skorzystam jeśli taki typ serwera mi się spodoba. (Ps. serwer robiony dla znajomych z myślą o pełnej rozgrywce ok. 15 graczy. Przy okazji jaki silnik polecasz pod 1.16.5?)

XTurtleSupport
XTurtleSupport

hadxo:

Przy okazji jaki silnik polecasz pod 1.16.5?

Dobrym wyborem silnika może być Airplane/Purpur

KrEdEnS

hadxo:

1. Nie. Jak mam to zrobić?

W panelu jest opcja firewall, bez konfiguracji nie wejdziesz na serwer Mc

hadxo
hadxo

image|690x301

KrEdEnS

Tak, to jest to

hadxo
hadxo

KrEdEnS:

25565

I co gdzie mam wpisać 25565?

KrEdEnS

Zdalny zostaw pusty, w lokalnym wpisz 25565

hadxo
hadxo

Jezus udało się ratujesz mi życie. Wracając do wcześniejszej mojej odpowiedzi. Jaki silnik polecasz dla 15 osób na survival z paroma podstawowymi pluginami.

KrEdEnS

Na forum już jest kilka odpowiedzi na ten temat. Użyj lupy lub poszukaj w postach :)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.