Serwer się crashuje

Pytania i problemy
igoyek
igoyek

Witam, przed chwilą otworzyłem serwer Minecraft dla znajomych. Mam przydzielone 3GB RAMu do serwera. Na serwerze gra około 10 osób na raz i serwer co jakoś 5 minut wywala się na plecy. W konsoli nic nie pisze. TPS'y stałe 20. Nie ma tam żadnych pluginów oprócz CoreProtect, OpeNLogin, SkinRestorer. Robiłem timingi i tylko świat trochę laguje, ale to nie aż tak żeby serwer się wywalał. Proszę o szybką pomoc bo nie wiem zbytnio co robić w tej sytuacji. Miałem serwery na hostingach, pierwszy raz wybrałem teraz VPS i nigdy mi się takie coś nie działo. Posiadam VPS 4GB RAM FR. Serwer nie ma jakiejś szczególnej konfiguracji. Praktycznie tylko server.properties zmienione i anty-xray w PaperSpigot ustawiony.

Axerr
Axerr

Pokaż logi z momentu crash, znajdziesz je w folderze logs. Możliwe też, że utworzył Ci się folder crash-reports. Podeślij te pliki.

igoyek
igoyek

Dobra, jednak nie działa. Znów się crashuje i nie wiem co z tym robić. Zmieniłem plugin na LoginSecurity. [09:57:32] [Server thread/WARN]: Can't keep up! Is the server overloaded? Running 5001ms or 100 ticks behind - to jest fragment z konsoli, reszta to wiadomości graczy

Axerr
Axerr

igoyek:

Zmieniłem plugin na LoginSecurity Uzyj AuthMe, jest stabilniejsze.

igoyek:

[09:57:32] [Server thread/WARN]: Can't keep up! Is the server overloaded? Running 5001ms or 100 ticks behind - to jest fragment z konsoli, reszta to wiadomości graczy To jest tylko informacja, że serwer jest przeciążony. Podeślij logi.

igoyek
igoyek
Axerr
Axerr

Nie widać tutaj, aby serwer miał jakiś większy problem.

igoyek
igoyek

No właśnie, też mi się to wydaje dziwne. VPS działa, tylko serwer się wywala.

Axerr
Axerr

Możesz sprawdzić jeszcze użycie CPU za pomocą htop oraz sprawdzić, czy ktoś Ci nie podkrada CPU wpisując top. W htop wartość CPU wykaże procentowe użycie procesora. W top parametr st pokaże, jaki jest procent "kradzieży" mocy obliczeniowej.

igoyek
igoyek

Podczas działania serwera? image|636x500 image|470x500

Axerr
Axerr

Tak, podczas działania serwera Minecraft.

Axerr
Axerr

Twój serwer używa zbyt dużo zasobów. Rozważ optymalizację serwera lub zakup większego pakietu.

Poradniki dot. optymalizacji: https://lvlup.rok.ovh/t/obszerny-poradnik-dotyczacy-optymalizacji-serwerow-minecraft-1-13/14662 https://lvlup.rok.ovh/t/optymalizacja-serwera-mc/60

kjakkonrad
kjakkonrad

Na 100% obstawiam błędna konfiguracje vps. Zrob swapa i serwerka już nie wywali. Jak chcesz za 20 to zrobię plus optymalizacja silnika tak aby działka i zabezpiecze aby nie było dupe srupe (kopiowania itemow).

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.