Przy próbie zalogowania się na maszynę przez SSH otrzymuję komunikat Connection closed by xxx.xxx.xxx port 22. Serwer działa ponieważ moja strona jest widoczna.
//edit Porty nie były edytowane!
Przy próbie zalogowania się na maszynę przez SSH otrzymuję komunikat Connection closed by xxx.xxx.xxx port 22. Serwer działa ponieważ moja strona jest widoczna.
//edit Porty nie były edytowane!
U mnie port do SSH to 21
Jeśli masz dostęp do proxmoxa to zaloguj się na konsolę noVNC i użyj komendy
service ssh status
DoreK:
proxmoxa
Nie mam
W takim razie spróbuj zrestartować maszynę w panelu, może serwer ssh się wysypał? :thinking:
Nie dodawałeś żadnych regułek do iptables? Zmieniałeś może port? Spróbuj zrestartować vps, może pomoże 😃
Nic nie zmienialiśmy Restart nie pomaga!
Inaczej, co robiłeś z VPSem od czasu, kiedy jeszcze działało do momentu, aż przestało działać.
Flyspeak:
U mnie port do SSH to 21
to raczej nie możliwe ;-) port 21 jest do FTP a do SSH ( SFTP ) jest 22 no chyba że zmieniałeś port?
Sprawdzałem logi apache zalogowany po SSH zostawiłem na chwilę terminal i po kilku minutach zobaczyłem "Connection closed by xxx.xxx.xxx port 22" próba zalogowania zwracała tą samą informację. Restart nie pomaga.
To normalne, sesja wygasła po pewnym czasie bez aktywności, ale dziwne, że później przestało działać :thinking:
Nom
LinGruby:
to raczej nie możliwe 😉 port 21 jest do FTP a do SSH ( SFTP ) jest 22 no chyba że zmieniałeś port?
Masz racje ja przez ten port łącze się z WinSPC.
Są tylko dwie możliwości:
Jak się ma wynik tej komendy?
netstat -aln | grep ':22'Nieznajomy11:
Jak się ma wynik tej komendy?
skoro nie może się zalogować, a przycebulił i wziął ovz, to nie ma możliwości wykonania tego polecenia =(
Jakoś pominąłem ten fakt. :thinking:
@godofrock123 nie instalowałeś może czegoś typu "inne iptables", czy czegoś do firewalla, fail2bana? Albo innego softu, może miał jakieś świństwo?
Mój kolega po instalacji fail2ban miał problem z ssh. Jeżeli u Ciebie ten problem wystąpił właśnie w wyniku instalacji f2b, edytuj plik /etc/fail2ban/jail.conf, a następnie znajdź:
i pod backend dopisz
enabled = true
potem zrestartuj VPS :)
On sie chyba nie może zalogować, to nie może edytować.
Nom nie mam dostepu do server do FTP SFTP SSH NIC
No to tylko reinstall wchodzi w gre, skoro nie możesz zrobić nic.
Ewentualnie kontakt z supportem choć wątpię żeby coś to dało.
Problem jest jak najbardziej po stronie użytkownika, support tu nie pomoże.
Przypominam że lvlup.pro ma również w ofercie pakiet administracji. Ja bym napisał, może za free by się udało to ogarnąć ;)
Będzie ciężko w przypadku braku dostępu do VPSa 😂
Przecież SystemZ ma dostęp do VPSów :thinking:

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.