Serwer w FiveM

Zombie
vps, ubuntu
NapaPanda
NapaPanda

Czy mógłby ktoś mi pomóc postawić serwer na Ubuntu 16 w grze nazywającej się FiveM? Tak wiem że są już różne poradniki ale jakoś mi nie idzie, najlepiej poniżej lub na PM.

DoreK
DoreK α-tester v3

NapaPanda:

ale jakoś mi nie idzie Napisz w czym problem. Przypominam, że zgodnie z regulaminem nie możesz podawać danych kontaktowych

NapaPanda
NapaPanda

Szczerze nie idzie mi ze wszystkim...

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

NapaPanda:

FiveM Dokładnie to GTA V i mod do trybu multiplayer - FiveM.

Tutaj masz wszystko wyjaśnione - szukaj w sekcji Linux ;)

NapaPanda
NapaPanda

Próbowałem co w moich siłach i mi nie wychodzi

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Może podrzuciłbyś jakieś logi z błędami, czy coś? Nasza magiczna kula popsuła się i jest w remoncie :cowboy_hat_face:

NapaPanda
NapaPanda

Chyba ogarnąłem tylko mam pytanie jak zrobić żeby serwer był cały czas odpalony? Teraz to działa tak że jak wyłączę konsole to i serwer się wyłączy a tak nie chcę

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Uruchom serwer w screenie. apt install screen jeśli jeszcze nie masz zainstalowanego. Następnie polecenie screen, dwa razy wciśnij enter i tam wykonaj polecenie. Przy uruchamianiu w screenie serwer nie wyłączy się po wyjściu z terminala. Aby do niego wrócić później, użyjesz komendy screen -r.

NapaPanda
NapaPanda

W jakimś danym folderze mam zainstalować tego screena?

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

apt instaluje go (screen) w odpowiednim folderze (systemowym).

NapaPanda
NapaPanda

A jaka jest komenda przy włączaniu screenem?

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3
screen -S FiveM 

Gdzie ``, to polecenie, które normalnie włącza serwer.

NapaPanda
NapaPanda

image|661x418 Wyskoczyło coś takiego

NapaPanda
NapaPanda

Odpalając przez "bash /home/s/run.sh +exec server.cfg" działa wszystko poprawnie a przez screena nie mogę jakoś uruchomić

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

A jak próbujesz uruchomić przez screena? Podaj komendę startową (z screenem) ;)

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.