Sinusbot nie łączy się z TS3

Zombie
ts3, sinusbot
Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Witam. Borykam się z bardzo niesympatycznym problemem z Sinusbotem. Dotychczas posiadałem kilka, coś koło sześciu paneli. Każdy był na osobnym użytkowniku i wraz z usuwaniem /tmp/ przy instalacji kolejnych wszystko ładnie śmigało. Doinstalowałem kolejnego i coś przestało śmigać. Nowy bot nie chce się połączyć z serwerem - najpierw wyskakiwało to żółte powiadomienie żeby sprawdzić czy bot ma permisje, hasło czy jest, czy też właściwe IP a teraz już nic nie ma. Początkowo się zalogował (z nickiem Sinusbot), tak jak to jest przy pierwszym odpaleniu. Potem.. już nie wchodził. Wstawiłem na innym VPSie bota. Dalej nic. Tutaj Instance log: https://pastebin.com/MdUEw1fV Już nie mam pomysłów. Czyżby coś z serwerem? Ale co? Wszystkie sterowniki wymagane poinstalowane i aktualne. Obawiam się, że przy na przykład restarcie VPSa wywali wszystkie boty i nie będę mógł ich na nowo wrzucić. Ktoś ma jakiś pomysł?

Uprzedzam pytania: TAK - jest odpowiednie IP (testowane z 127.0.0.1, localhost, zewnętrznym i przez domenę) TAK - jest właściwy port TAK - hasło jest poprawne (a właściwie to go nie ma) TAK - Poziom identity bota wynosi 8, tak samo jak serwera (próbowałem też z 9 i 10). TAK - Reinstalowałem bota i włączałem/wyłączałem screena.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3
2018-01-27T16:42:18+01:00 TS |INFO |ClientUI |1 |Initiating connection: IP_TS3 DOMENKA
2018-01-27T16:42:18+01:00 TS |INFO |ClientUI |1 |Blacklist check ok
2018-01-27T16:42:18+01:00 TS |INFO |ClientUI |1 |Resolve successful: IP_TS3_Z_PORTEM
2018-01-27T16:42:18+01:00 TS |INFO |ClientUI |1 |Lookup finished: IP_TS3 PORT DOMENKA 0 0
2018-01-27T16:42:14+01:00 TS |INFO | | |Statistics report: Not yet, next report on Wed Jan 31 15:10:05 2018
2018-01-27T16:42:14+01:00 TS |INFO |ClientUI | |Last update check was: Tue Jan 1 00:00:01 2019
2018-01-27T16:42:14+01:00 TS |INFO |TSDNS | |SRV DNS resolve unsuccessful for "_ts3._udp.DOMENKA"
2018-01-27T16:42:14+01:00 TS |INFO |TSDNS | |DNS resolve successful, "DOMENKA"=IP_TS3
2018-01-27T16:42:14+01:00 TS |INFO |ClientUI |1 |Trying to resolve DOMENKA
2018-01-27T16:42:14+01:00 TS |INFO |ClientUI |1 |Connect to server: DOMENKA

:thinking:

Sam to usuwałeś?

Raczej tak.

The bot could not connect. 
This might have several reasons: the server doesn't exist at that address, the server password is wrong, the default channel doesn't exist, the bot has been banned, the server is an illegal installation or the password is wrong , the security level of your identity is too low or the server does not allow the version of the client you are using. 
See our Wiki / Forums for more help.
Timo

Zmieniłem IP i Domenę na DOMENKA, nie chciałem tutaj udostępniać ;)

Co do tych "several reasons" odniosłem się na końcu wątku :D

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Nie napisałeś, czy ma bana... :thinking: Ogólnie również sprawdź w aplikacji YaTQA z jakiej wersji można wejść na serwer (chodzi o minimalną) ;)

Timo

3.0.18.2 (15-10-22 13:14:48) To jest jako minimalna na Desktop. Bot ma 3.0.19.4 jak się nie mylę (ostatnią wspieraną, z poradników)

Timo

O a tak wygląda SSH podczas prób: timoproject.tk/ss/konsola.PNG

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

I jeszcze to .tk :kappa:

Ogólnie ten TS nie stoi na (wejt, hasło znikło XD s....., wincej nie podam) nazwa.pl? Nie masz jakiegoś filtrowania włączonego czy coś? Może zapora (kiedyś może np, nie była zainstalowana zapora, a ty sobie zaśmieszkowałeś i zainstalowałeś)?

Timo

TK bo PL mi wygasło, miech czekam żeby uciec z nazwy :kappa:

Mam ufw, ale wszystkie wymagane porty są odblokowane. Do TSa wszystkie, do panelu bota. Tak jak pisałem, inne boty działały i ten też działał, tylko po chwili się zepsuł :/

LinGruby
LinGruby Pionier

Timo:

O a tak wygląda SSH podczas prób:

widać dwa error co do bibliotek na pierwszy rzut oka...

kolejna rzecz jak jest to jakoś stara wersja sinusbot to jak się zorientowałem ( aktualna wersja to SinusBot 0.10.8-71ba94b ) wcześniejsze mają problem z połączenie jakaś dziwna polityka ale nie drążę tematu ( jak się łączy sprawdzam czy niema nowej, pobieram i po problemie )

tyle w temacie ;-)

Timo

Dzięki, faktycznie jest nowa wersja z nowszym klientem TS3 i działa :rofl: Dzięki ❤️