Skracanie linków

LVL UP - forum
Fallen
Fallen Pionier
10 lat temu

Witam. Miałbym propozycję aby dodać funkcję do skracania linków. Przydatne przy robieniu poradników gdzie musimy kogoś odesłać aby coś pobrał. Chyba więcej nie trzeba się rozpisywać :)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro
10 lat temu

Co dokładnie masz na myśli? Chodzi o forum?

Fallen
Fallen Pionier
10 lat temu

Tak chodzi o forum że jak podajemy link np. abc.xy/vnc-dl to w jakimś stopniu google to sobie indeksuje i podbija ową stronę wyżej w wyszukiwaniach i moją propozycja aby takie linki po jakimś czasie np. 3-4H zamieniały się automatycznie w linki tego typu lvlup.pro/short/randomowaliczba albo żeby użytkownicy mogli sami sobie skracać linki

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro
10 lat temu

A, chodzi o forum. Nie było to jednoznaczne gdyż nie wybrałeś kategorii wątku.

Co dokładnie zyskamy przez taki mechanizm?

Fallen
Fallen Pionier
10 lat temu

Jak wiemy linki podawane na forum nie zawsze będą kierowane do stron o "Dobrej jakości" i SEO może troszke na tym ucierpieć. Tutaj ktoś ładnie to opisał :) http://poradnik-seo.pl/optymalizacja/linki-wychodzace-zewnetrzne,hiperlinki.html

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro
10 lat temu

Ale przy niskim zaufaniu forum dodaje rel nofollow do linków. Takie operacje ze skracaczami wydają mi się totalnie zbędne...

Fallen
Fallen Pionier
10 lat temu

A to chyba że tak. Bo nie przypuszczałbym ze automatycznie jest dodawany taki atrybut :)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro
10 lat temu

Discourse ma "baterie dołączone do zestawu" :slight_smile: Domyślnie ustawienia i sama logika działania jest naprawdę dobra plus ma narzędzia aby sama społeczność wykonywała moderację.

Jeśli masz poziom zaufania 3 to twoje linki nie mają atrybutu nofollow ale świeży użytkownik który dopiero się zarejestrował i już postuje linki - już tak. Trzeba mieć naprawdę spory staż z automatu aby nie mieć nofollow lub zostać oznaczonym poziomem zaufania 3 przez obsługę.

MarcelTVHD
MarcelTVHD
10 lat temu

@SystemZ czy możemy porozmawiać gdzie indziej po za forum ?

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro
10 lat temu

Co ma twój temat uzyskania serwera do skracania linków? Teraz to już naprawdę zużyłeś moją cierpliwość i uzyskujesz bana na 7dni. Przez ten czas przemyśl swoje zachowanie.