Nazwa projektu
SkyLights
Cel
Moim/naszym celem jest stworzenie sieci serwerów Minecraft. Na każdym serwerze w sieci gracze nie zobaczą Pay2Win oraz będą traktowani tak samo bez żadnych wyjątków. Priorytetem dla mnie jest przede wszystkim dobra zabawa.
Co udało nam się zrobić
Prace nad serwerem trwają już 2 miesiące, lecz teraz skupiam się nad pierwszym trybem serwera jakim jest SkyBlock. Na obecną chwile na serwerze mam przygotowany tylko szkielet (jeśli chodzi o mapę), ale to dlatego, że zajmowałem się zabezpieczaniem serwera przed botami oraz cheaterami. W 90% ukończony jest również sklep w którym gracze będą mogli sprzedawać oraz kupować zdobyte przedmioty. Oprócz SkyBlocka zająłem się również systemem lobby oraz stroną internetową która wymaga jeszcze paru linijek kodu.
Plany
Na obecną chwile w planach mam dokończenie trybu SkyBlock oraz strony internetowej, lecz niestety praca na serwerach lokalnych spowalnia cały proces tworzenia serwera. Po ukończeniu trybu SkyBlock zamierzam otworzyć serwer i w między czasie pracować nad kolejnymi trybami wraz z ekipą.
Osoby/organizacje biorące udział (linki)
Obecnie pracuje sam, ale na pewno zmieni się to bardzo szybko
Osoby/organizacje które może wezmą udział (linki)
Obecnie nie posiadam takich, ale na pewno będą takie osoby
Usługi z lvlup.pro których potrzebuję aby zrealizować swój cel wraz z parametrami (GB RAM, sloty itp)
Obecnie do prac nad serwerem wystarczy VPS 4GB RAM KVM + FR, później jeśli serwer będzie startował powiększę zasoby.
Co mogę zaoferować w zamian
W zamian za nawiązanie współpracy oferuje zamieszczenie banera LVLUP wraz z informacją "Główny sponsor projektu" na stronie internetowej, wiadomość na serwerze co 10 minut.
Dlaczego ten projekt jest unikalny? Opisz
Spotkałem wiele serwerów SkyBlock, ale zawsze trafiałem na serwery gdzie robi się praktycznie to samo. Ja natomiast planuję zrobić ten serwer inaczej, tak aby gracze przełamali rutynę serwerów SkyBlock. Chciałbym zrobić to poprzez dodanie:
- Systemu zadań do wykonania
- Systemu wojen między wyspami
- Duża ilość eventów dla graczy
- Systemu który nie da pograć cheaterom
- Wind, aby łatwiej było się przemieszczać
- Systemu bezpiecznej wymiany między graczami
- Systemu rywalizacji między graczami (np. o surowce lub materiały)
oraz wyeliminowanie:
- Zasady Pay2Win
- Cheaterów
Oprócz serwera SkyBlock pozostaje jeszcze kwestia innych serwerów w sieci. A więc w sieci na pewno nie pokaże się serwer z serii HC oraz PVP. Będę starał się dodawać tryby które nie znudzą się graczom po pierwszym razie oraz będą polegały na rywalizacji między graczami a także czasami współpracy. Po za tym nie stawiam na prostotę oraz wykorzystuję płatne rozwiązania, jeśli darmowe nie dają rady, ale przede wszystkim liczę na to,że gracze będą się dobrze bawić grając na serwerze.