Sourcemod i Metamod na serwerze CS:GO

Zombie
vps, zarządzanie, csgo
xMin3S
xMin3S

Witam.

1. Wrzucam pliki Sourcemod do /csgo/
  2. Wrzucam pliki Metamod do /csgo/
  3. Generuję plik .vdf na stronie Metamod'a i wrzucam do /addons/ Uruchamiam serwer, wpisuję sm i otrzymuję unknown command Pliki w wersji stable, najnowsze z oficjalnej strony. VPS KVM oczywiście z lvlup.pro Wie ktoś co nie richtig?
psycho
psycho

Kolejność powinna być taka, że najpierw wgrywamy metamoda i sprawdzamy czy działa, jeśli działa to wgrywamy sourcemod'a (sourcemod działa na metamodzie, a nie odwrotnie).

Zobacz czy działa metamod prawdopodobnie była to komenda meta.

xMin3S
xMin3S

W takim razie na nowo pobiorę csgo ds bo namieszałem już trochę

Serwer powinien być na debianie czy ubuntu? Czy wgl jest jakaś różnica jeżeli chodzi o serwer csgo?

psycho
psycho

Nie ma żadnej różnicy. Ubuntu to pochodna Debiana, więc zależnie od tego, w którym systemie jest Ci wygodniej i lepiej takiego też używaj.

xMin3S
xMin3S

Ok, wrzuciłem samego metamoda, wpisuję "meta" i otrzymuję unknown command

psycho
psycho

Na pewno wrzuciłeś odpowiednią wersję? Gdzie wrzuciłeś pliki?

xMin3S
xMin3S

sourcemod i metamod do /csgo/ i wygenerowany plik .vdf do /addons/ https://www.youtube.com/watch?v=0somAVO2SIQ

Z tego co przed chwilą wyczytałem z kilku forum metamod nie działa na 64 bitowym systemie, to prawda?

psycho
psycho

Próbowałeś tylko wrzucić zawartość archiwum do katalogu csgo bez dalszych podmian?

xMin3S
xMin3S

Jeżeli masz na myśli nie wrzucanie pliku .vdf to tak, próbowałem

Problem rozwiązałem sam, w przypadku Debiania 64 bitowego wystarczyło wpisać następującą komendę:

dpkg --add-architecture i386

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.