Witam, testuję powiadomienia w LinuxGSM odnośnie crasha serwera (czy dostanę powiadomienie czy też nie), stąd też chciałbym się Państwa zapytać, co polecacie do zcrashowania serwera mc?
Witam, testuję powiadomienia w LinuxGSM odnośnie crasha serwera (czy dostanę powiadomienie czy też nie), stąd też chciałbym się Państwa zapytać, co polecacie do zcrashowania serwera mc?
//sphere tnt 100 i wysadzasz.
Tak średnio właśnie, TPS'y dropią nawet do 1, ale serwer się trzyma ;/
A może po prostu użyj /stop?
Próbowałem, autor napisał, że działa z crashem.
Wpisz w terminal linuxowy sudo killall java To powinno spowodować crash serwera ale uwaga z tym bo stracą się dane od ostatniego autosave więc warto wpisać save-all w konsoli serwera zanim to zrobisz
przydzieliłem 512MB i nawaliłem tnt. Serwer się zcrashował, ale nie mam alertów z LinuxGSM (webhook discord). Ustawiłem w configu discord alert na: "on" i dałem link do webhooka do configu, walnąłem reboot'a ale dalej nie działa. Czy ktoś kiedyś korzystał z LinuxGSM'owych alertów?
Upewniłeś się, czy funkcja monitor w LinuxGSM zostanie uruchomiona? Gdyż to ona w szczególności odpowiada za wysyłanie alertów / restart aplikacji.
Dzięki, jak powinienem teraz odpalać serwer (składnia w crontab) ./mcserver start czy ./mcserver monitor?
@psycho, które z tych dwóch linijek będzie poprawne?

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.