Sposób na zcrashowanie serwera

Pytania i problemy
slimestart
slimestart

Witam, testuję powiadomienia w LinuxGSM odnośnie crasha serwera (czy dostanę powiadomienie czy też nie), stąd też chciałbym się Państwa zapytać, co polecacie do zcrashowania serwera mc?

Helios1993
Helios1993

//sphere tnt 100 i wysadzasz.

slimestart
slimestart

Tak średnio właśnie, TPS'y dropią nawet do 1, ale serwer się trzyma ;/

Axerr
Axerr

A może po prostu użyj /stop?

slimestart
slimestart

Próbowałem, autor napisał, że działa z crashem.

chix
chix

Wpisz w terminal linuxowy sudo killall java To powinno spowodować crash serwera ale uwaga z tym bo stracą się dane od ostatniego autosave więc warto wpisać save-all w konsoli serwera zanim to zrobisz

slimestart
slimestart

przydzieliłem 512MB i nawaliłem tnt. Serwer się zcrashował, ale nie mam alertów z LinuxGSM (webhook discord). Ustawiłem w configu discord alert na: "on" i dałem link do webhooka do configu, walnąłem reboot'a ale dalej nie działa. Czy ktoś kiedyś korzystał z LinuxGSM'owych alertów?

psycho
psycho

Upewniłeś się, czy funkcja monitor w LinuxGSM zostanie uruchomiona? Gdyż to ona w szczególności odpowiada za wysyłanie alertów / restart aplikacji.

slimestart
slimestart

Dzięki, jak powinienem teraz odpalać serwer (składnia w crontab) ./mcserver start czy ./mcserver monitor?

slimestart
slimestart

@psycho, które z tych dwóch linijek będzie poprawne?

Przechwytywanie|549x39

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.