Witam mam pytanie jak zrobic certyfikat na *.domena.pl www.domena.pl i domena.pl
Witam mam pytanie jak zrobic certyfikat na *.domena.pl www.domena.pl i domena.pl
W przypadku VPSa, polecam certbota i certyfikaty od Let's Encrypt.
Tak, zrobisz certyfikat na subdomeny.
Okej spr贸boje
A takie pytanie iredmail dziala na debian 8
Ten temat dotyczy SSL, w przypadku innych pyta艅 za艂贸偶 nowy w膮tek (lub w przypadku takich skorzystaj z google).
oke
a co wpisac jak pyta o domene *.domena.pl czy domena.pl
Zale偶y, do czego chcesz u偶y膰. Je艣li chcesz mie膰 SSL po wej艣ciu w example.com, to wpisz example.com
a ja chce pod *.example.com i example.com
To wygeneruj pod oba :)
Error output from apachectl: AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 80.211.2.14. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message ?
Tu si臋 zacznie problem: Je偶eli strona jest na VPSie to przy pr贸bie generowania certyfikatu wildcard trzeba b臋dzie doda膰 rekordy TXT do strefy DNS domeny.
dziwne bo na starym vps normalnie tylko rekord a ip vps i dzialalo
A jaki system linuxowy jest najlepszy pod ts i strone z ssl
Nie ma najlepszego, ka偶dy wybra艂by co innego. Dla pocz膮tkuj膮cych debian 8 jest dobrym wyborem.
bo ja my艣le nad debianem 9 ale na 1 gb ram uciagnie ?
Stron臋 i TeamSpeaka tak.
i nie b臋dzie wywalac debian 9
a jak do tego wym forum jeszcze dorzucil , bo i tak mam zamiar na lvlupa sie przeniesc ale to za jakis czas
Na debian 9 niekt贸re rezczy robi si臋 troch臋 inaczej. Ja bym jednak zosta艂 przy 8, wi臋cej poradnik贸w i takich tam.
wiem ale na debian 9 jest najnowszy iredmail ale jeszcze nad FreeBSD bo tak dla informacji nie jestem pocz膮tkuj膮cy w linuxie sam w domu na desktopie mia艂em ubuntu 16 , 17.10
W takim razie co jeszcze tutaj robisz, skoro nie jeste艣 pocz膮tkuj膮cy, po co przychodzisz tutaj z takimi problemami?
no bo wole sie upewnic ze bedzie dobrze
bo wiem ze wy macie dlu偶szy sta偶 z linuxem
Nie s膮dz臋, 偶eby by艂a taka potrzeba. Jak nie b臋dzie dzia艂a膰 to dopiero przychod藕. Inni pocz膮tkuj膮cy przez ciebie nie-pocz膮tkuj膮cego nie mog膮 uzyska膰 pomocy, bo zabierasz nasz czas.
noi dlatego teraz przyszlem bo nie dziala mi ten ssl a z cloudflare nie chce bo nie chce mi dzialac lacznie do ts przez domena.pl
To prosz臋 na przysz艂o艣膰 nie zak艂ada膰 w膮tk贸w takich jak ten:
https://lvlup.rok.ovh/t/iredmail-i-debian-8/7306?u=nieznajomy11
Bo to ju偶 przegi臋cie. Naprawd臋, prosi艂bym, aby艣 u偶y艂 google nast臋pnym razem kiedy za艂o偶ysz w膮tek na tym forum.
dobra ale z tym ssl pom贸g艂wy艣 jaki艣 na cloudflare zrobic zeby mozna bylo sie laczyc na ts za pomoca domena.pl
domena.pl? Z tego co pami臋tam mia艂e艣 dwie domeny. Opisz jeszcze raz co chcesz zrobi膰, dok艂adniej, w jednym po艣cie.
Jest cloudflare noi dodaje domene 1 lub 2 obojetnie i zeby zrobic tak ze mozna sie laczyc bez ts. tylko przez domena1.pl lub domena2.pl ze bez poczatku ts.
Tutaj jest wszystko opisane: https://lvlup.rok.ovh/t/podpiecie-ts3-pod-domene/516
robilem to ale i tak nie mog艂em sie po艂膮czy膰
Zrzut ekranu wpis贸w dns?
teraz na nowo musze dodac domene do cloudflare chwilk臋 ..

Ten temat zosta艂 automatycznie zamkni臋ty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest ju偶 mo偶liwe.