Strona przestała działać

Pytania i problemy
Issante
Issante

Witam, Mam tutaj VPS, założyłem stronę, wszystko działało ładnie, ale teraz próbuję na nią wejść to jest napisane, że ta witryna jest nieosiągalna:

Serwer odrzucił połączenie.

Wypróbuj te rozwiązania:

• Sprawdź połączenie
  • Checking the proxy and the firewall

ERR_CONNECTION_REFUSED

Sprawdź swoje połączenie internetowe.

Sprawdź przewody i uruchom ponownie routery, modemy lub inne urządzenia sieciowe, których używasz.

W ustawieniach swojej zapory sieciowej lub programu antywirusowego zezwól programowi Opera na dostęp do sieci.

Jeśli ten program jest już na liście programów mogących korzystać z sieci, spróbuj go z niej usunąć i dodać ponownie.

Jeśli używasz serwera proxy…

Sprawdź ustawienia proxy lub skontaktuj się z administratorem sieci, aby się upewnić, że serwer proxy działa prawidłowo. Jeśli uważasz, że nie, powinieneś używać serwera proxy: Przejdź do menu głównego > Ustawienia > Zmień ustawienia serwera proxy… > Ustawienia sieci LAN i odznacz „Użyj serwera proxy dla sieci LAN”.

Dodam, że próbowałem również wejść na telefonie i też nic. Restartowałem całego VPS'a, może to jest problemem? Trzeba jakoś nginxa lub php uruchomić?

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Issante:

Trzeba jakoś nginxa lub php uruchomić?

Co pokazuje service nginx status?

Issante
Issante

root@vps:~# service nginx status ● nginx.service - A high performance web server and a reverse proxy server Loaded: loaded (/lib/systemd/system/nginx.service; disabled; vendor preset: e Active: inactive (dead) Docs: man:nginx(8)

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wyłączył się.

Uruchom go wpisując komendę service nginx start.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.