Chodzi o to że strona główna nie wczytuje css i scss wczytują się jedynie w katalogach a jak chcesz np zmienić Odnośnik do jakiejś strony to się nie zapisuje i zostaje na starym /; (czyściłem cache [ctrl+r,ctrl+f5]
Chodzi o to że strona główna nie wczytuje css i scss wczytują się jedynie w katalogach a jak chcesz np zmienić Odnośnik do jakiejś strony to się nie zapisuje i zostaje na starym /; (czyściłem cache [ctrl+r,ctrl+f5]
Yyy, że co? Weź to wyjaśnij jakoś sensownie bo nic z tego nie rozumiem 😂
a ty myślisz że ja coś rozumiem
No to już od dawna można dojść do wniosku że nie, ale postaraj się chociaż jakoś logicznie wyjaśnić na czym polega problem.
e nie wczytuje css i scss chociaż wszystko dobrze zrobione wiesz było i nagle nie ma /; dopiero w katalogach się wczytuje
Ymmm, mógłbyś podać adres strony?
crido.net.pl przekierowywuje na katalog /glowna
a po co to, tylko użytkowników tym irytujesz
No z tego co widzę to wszystko jest okej, nie ma żadnych błędów a strona wygląda w miarę. Musiałbyś zrobić tak żeby nie przekierowywało, inaczej ci nie pomogę :man_shrugging: Gdzie masz pliki css/scss?
Crido:
no jak to gdzie w katalogach scss i css :0 Wyobraź sobie że nie każdy umieszcza w takich katologach więc nie bądź taki pewny siebie, ok?
Poprosiłem by nie było przekierowania na /glowna, a nadal mnie tam przenosi.
dobrze kotuś <3
z tego co widzę to tylko u mnie jest ten problem /;
dodałbym w kodzie tak:
coby się otwierało w oddzielnej karcie
a coby to miało jakiś wygląd podejrzyj kod u mnie na stronie https://lingruby.ovh/
a jeszcze Ci podpowiem coby zmiany w css weszły szybciej to np: jak u mnie odświeżam https://lingruby.ovh/images/style.css i zmiany są natychmiast przy jakiś zmianach czy nowym tle etc. itp.
LinGruby:
onclick="this.target='_blank'"
To nie wygląda dobrze. Po prostu target="_blank" wystarczy.
Nieznajomy11:
Po prostu
target="_blank"wystarczy.
nie wystarczy to co podałem maskuje błąd na stronie i nie trzeba zamykać w:
<!--
...
// -->zobacz w kodzie na drugiej stronie https://sp7ezd.ovh/ ( zero błędów )
Jeśli twój standard dla strony wygląda właśnie tak jak poniżej, to jakoś się nie dziwię. Obecnie jednak mamy już rok 2019 i stosujemy współcześniejsze standardy HTML.
Szczerze, to zerknąłem w kod twojej strony i powiem ci, że to zero błędów to można sobie tyłek podetrzeć, bo cała jakość wszystkiego niestety leży. Można czytelniej, nowocześniej (wspieranie IE11 spokojnie wystarcza), bez dirty-hacków i innych dziwnych trików.
bo to normalna strona - a nie wymyślne cudactwa jak jest ich teraz pewno większość które nie trzymają się w żadnych standardach nawet tych najnowszych...
ale co ja tam wiem jakoś od 2009 roku nie mam problemów i to się liczy... a jak patrzę a ówczesne strony w ich kod to płakać mi się chce ( ale co ja tam wiem ;-) )
Nieznajomy11:
bo cała jakość wszystkiego niestety leży
ja się grzebie w kodzie to zawsze coś się może wkraść, a że zawsze robię operację na żywym organizmie to tak bywa ( trafiłeś własnie na taką operację ;-) )
Nieznajomy11:
Można czytelniej, nowocześniej (wspieranie IE11 spokojnie wystarcza)
można owszem ale... działa i to jest istotne i standardy zachowane i jakoś jeszcze obowiązujące ( a jak wspominałem takich stron jest coraz mniej ;-) ) a jak człek się czegoś nauczy to tego się trzyma...
Nieznajomy11:
bez dirty-hacków i innych dziwnych trików.
po to własnie swego czasu powstały dziwne triki coby zachować pewne kanony ;-)

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.