Sub-admini usług

W toku
panel-lvlup-pro
skilx
skilx

A jak temat mówi, przydała by się funkcja dodania osoby do usług jako sub-admin, tyle że z ograniczonymi uprawnieniami.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Dobry pomysł, chyba kiedyś już się pojawił, lecz został odsunięty na bok i zapomniany.

Infinity
Infinity

Takze popieram, niech ma jakies tam uprawnienia ktore wlasciciel moze ustawiac (np. restart serwera).

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Jaką usługę i akcje do niej macie na myśli?

Timo

Zapewne @Infinity chodzi o Minecraft. Ode mnie byłoby to przydatne w zasadzie ogólnie, do VPS na przykład. Albo samo monitorowanie usługi w panelu, bez dostępu do guzików.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

najlepiej opcja wybrania czy ktoś może zrobić każdą pojedynczą akcję dostępną w panelu,

skilx
skilx

W sumie mi chodziło o wszystkie usługi. VPS:

• Wł / Wył serwera
  • Reinstalacja systemu
  • Przedłużenie usługi
  • Statystyki

Sam nie posiadam serwera Minecraft ale wiem że innym użytkownikom też by się przydało mieć lewą rękę przy serwerze mc

DoreK
DoreK α-tester v3

A to nie jest tak że w v3 miało nie być obsługi serwerów MC ze względu na planowane wycofanie tej oferty? Może coś mi się ubzdurało :thinking: Co do propozycji sądzę że przydatne.

Timo

Tak, w v3 prawdopodobnie nie będzie MC, ale tak jak piszemy, do innych usług też się przyda.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Generalnie nie planuję za bardzo rozbudowywać systemu uprawnień. Panel klienta to jedno konto, jeden klient, jeden użytkownik. Wychodzę z założenia że dostęp powinno przydzielać się wedle uznania bezpośrednio na VPS. Nie zamykam i nie odrzucam, może pojawią się tu jakieś zmiany oraz nowe pomysły.