Subdomena nie działa - co robić?

Zombie
www, cloudflare
protek
protek

dodałem nową subdomenę do directadmina i przekierowałem dnsy na cloudflare lecz gdy wchodzę na tą subdomenę to pisze Jest to symbol zastÄpczy subdomeny

DoreK
DoreK α-tester v3

protek:

dodałem nową subdomenę do directadmina ??? Jak masz NS na cloudflare, to w CloudFlare dodajesz subdomenę, a nie w DirectAdminie :thinking:

protek
protek

Jak dodać subdomenę w cloudfalre

DoreK
DoreK α-tester v3

Dodajesz rekord, na przykład rekord A przekierowujący na dany adres IP: mc A 127.0.0.1

protek
protek

Mam dodany rekord a o nazwie sklep przekierowujący na 91.134.213.47 i to samo

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

W tym przypadku najlepiej byłoby jakbyś podał adres strony, aby można było to sprawdzić. Wróżenie jest trudne i niedokładne.

anon10657637
anon10657637

Nieznajomy11:

Wróżenie jest trudne i niedokładne.

Często też nieefektywne, zwłaszcza że kryształowe kule często się psują.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

anon10657637:

Często też nieefektywne, zwłaszcza że kryształowe kule często się psują.

A naprawa długo trwa 😦

protek:

Jest to symbol zastÄpczy subdomeny

Czyli subdomena działa - nic nie trzeba naprawiać. Stronę musisz podmienić w folderze subdomeny w katalogu public_html lub innym.

protek
protek

Okej już działa miałem 2 pliki index PHP i HTML O co chodzi z tym?2018-07-03-15-05-44-1|690x246

Nieznajomy11

To wpis dns odpowiedzialny za pocztę email w tej domenie, jeśli jej nie konfigurowałeś i nie chcesz z niej korzystać to możesz spokojnie go usunąć.

protek
protek

Wordpress i mybb wysyła e-maile czy ten adres jest wymagany do ich e-maili? czy powoduje to jakieś niebezpieczeństwo?

anon40709621
anon40709621

MyBB wysyła link weryfikacyjny (jeśli ustawisz w ustawieniach forum) i inne maile np. powiadomienia o nowych użytkownikach, odpowiedziach w tematach itp. Wordpress, jeśli dodasz odpowiednią wtyczkę bezpieczeństwa, będzie wysyłać powiadomienia o aktualizacji oraz backupy :slight_smile:

protek
protek

Wiem że wysyłają e-maile tylko mam pytanie czy do nich ten wpis dns jest wymagany? I czy ten wpis dns powoduje jakieś zagrożenie bo jest wykrzyknik

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Używasz jakiegoś serwera mailowego do wysyłania maili, czy to się dzieje samo, bez konfigurowania czegokolwiek?

Nieznajomy11

protek:

I czy ten wpis dns powoduje jakieś zagrożenie bo jest wykrzyknik

To nie wykrzyknik tylko informacje. :slight_smile:

protek
protek

Pojawił mi się jakiś limit odpowiedzi więc napiszem tu

To tylko dwa pytania czy jak go usunę to Emaile w mybb i Wordpressie będą działać??? Czy jak go usunę to Emaile w directadmin będą działać?

Nieznajomy11

Rekord MX jest odpowiedzialny za odbieranie poczty, a dokładniej, to wskazuje adres serwera pocztowego, na który mają być kierowane wiadomości, wysyłanie będzie działać nawet bez niego.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.