dodałem nową subdomenę do directadmina i przekierowałem dnsy na cloudflare lecz gdy wchodzę na tą subdomenę to pisze Jest to symbol zastÄpczy subdomeny
dodałem nową subdomenę do directadmina i przekierowałem dnsy na cloudflare lecz gdy wchodzę na tą subdomenę to pisze Jest to symbol zastÄpczy subdomeny
protek:
dodałem nową subdomenę do directadmina ??? Jak masz NS na cloudflare, to w CloudFlare dodajesz subdomenę, a nie w DirectAdminie :thinking:
Jak dodać subdomenę w cloudfalre
Dodajesz rekord, na przykład rekord A przekierowujący na dany adres IP: mc A 127.0.0.1
Mam dodany rekord a o nazwie sklep przekierowujący na 91.134.213.47 i to samo
W tym przypadku najlepiej byłoby jakbyś podał adres strony, aby można było to sprawdzić. Wróżenie jest trudne i niedokładne.
Nieznajomy11:
Wróżenie jest trudne i niedokładne.
Często też nieefektywne, zwłaszcza że kryształowe kule często się psują.
anon10657637:
Często też nieefektywne, zwłaszcza że kryształowe kule często się psują.
A naprawa długo trwa 😦
protek:
Jest to symbol zastÄpczy subdomeny
Czyli subdomena działa - nic nie trzeba naprawiać.
Stronę musisz podmienić w folderze subdomeny w katalogu public_html lub innym.
Okej już działa miałem 2 pliki index PHP i HTML
O co chodzi z tym?
To wpis dns odpowiedzialny za pocztę email w tej domenie, jeśli jej nie konfigurowałeś i nie chcesz z niej korzystać to możesz spokojnie go usunąć.
Wordpress i mybb wysyła e-maile czy ten adres jest wymagany do ich e-maili? czy powoduje to jakieś niebezpieczeństwo?
MyBB wysyła link weryfikacyjny (jeśli ustawisz w ustawieniach forum) i inne maile np. powiadomienia o nowych użytkownikach, odpowiedziach w tematach itp. Wordpress, jeśli dodasz odpowiednią wtyczkę bezpieczeństwa, będzie wysyłać powiadomienia o aktualizacji oraz backupy :slight_smile:
Wiem że wysyłają e-maile tylko mam pytanie czy do nich ten wpis dns jest wymagany? I czy ten wpis dns powoduje jakieś zagrożenie bo jest wykrzyknik
Używasz jakiegoś serwera mailowego do wysyłania maili, czy to się dzieje samo, bez konfigurowania czegokolwiek?
protek:
I czy ten wpis dns powoduje jakieś zagrożenie bo jest wykrzyknik
To nie wykrzyknik tylko informacje. :slight_smile:
Pojawił mi się jakiś limit odpowiedzi więc napiszem tu
To tylko dwa pytania czy jak go usunę to Emaile w mybb i Wordpressie będą działać??? Czy jak go usunę to Emaile w directadmin będą działać?
Rekord MX jest odpowiedzialny za odbieranie poczty, a dokładniej, to wskazuje adres serwera pocztowego, na który mają być kierowane wiadomości, wysyłanie będzie działać nawet bez niego.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.