Support

Opinie
bosster
bosster

Witam.

Czy w supporcie pracuje tylko jedna osoba która odpisuje raz na xx czasu, a może olewacie tak swoich klientów!

Ticket założony ( 20 godzin temu ) jedna odpowiedz która w żaden sposób nie rozwiązała mojego problemu i do tego uzyskałem odpowiedz na jedno z dwóch pytań które zadałem.!

Pozdrawiam

Jakub
Jakub

W supporcie pracuje Pan Michał oraz Pani Paulina, uwierz mi oni poza pracą mają także życie prywatne tak jak my, i nie siedzą całymi dniami przed komputerem.

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Z resztą możesz te pytania zadać nam, z pewnością uzyskasz odpowiedź... Prędzej czy później 🤣

bosster
bosster

Nie chcę być nie uprzejmy ale jak stare przysłowie mówi " dałeś się za psa to szczekaj "

Jestem bardzo ciekaw czy jak Tobie coś by padło/wyłączyli/zablokowali etc... to też byś tak pisał.

Jakub
Jakub

Może nam odpowiesz co się stało?

bosster
bosster

o cudowny system do wyłapywania "nadużyć" który wyłapał, że vps coś nabroił...

problem w tym, że nikt nic nie robił na tym vps od xx czasu on sobie po prostu działał...

Prośba o logi - olewka totalna... Prośba o ręczną weryfikacje - olewka totalna

Jedyna super odpowiedź to, że mogą mi odpalić vps jak format zrobią co nie jest problemem ale ja potrzebuje odzyskać dane i soft który tam jest, a w szczególności config.

eSuu
eSuu

Odpowiedź otrzymasz do 48 godzin, support to też ludzie, którzy mają swoje potrzeby.

Jakub
Jakub

Hah, za nic blokady nie otrzymałeś. Musiałeś złamać regulamin. https://lvlup.pro/legal/

bosster
bosster

Ja wiem tyle co Ty bo ciężko uzyskać jakiekolwiek jasne informacje tj. LOGI.

Ciężko też żebym coś zrobił skoro jak pisałem wyżej nie było tam nic robione od xx czasu.

Mam nadzieje, że mości państwo znajdą chwilę czasu i nie pójdą drugi raz na łatwiznę...

MTGmati
MTGmati

bosster:

Pozdrawiam

a dziękuje wzajemnie

bosster:

zablokowali

https://lvlup.rok.ovh/t/nic-nie-zrobilem-a-moj-vps-naruszyl-regulamin-i-zostal-zablokowany/423

Jakub
Jakub

Jeśli możesz pokaż nam co napisałeś do supportu, bo jeśli napisałeś niejasno to jak mogli Ci za 1 razem udzielić pomocy?

bosster
bosster

rozumiem to ale to nie tłumaczy czas odpowiedzi i rozwiązanie "wipe" tam są dane które potrzebuje.

Jakub
Jakub
bosster
bosster

"przypadku awarii sprzętu można było je przywrócić"

to nie jest awaria ;-)

Jakub
Jakub

Maszyna sama z siebie się bez powodu nie zablokowała. Może @SystemZ Ci wyjaśni to.

bosster
bosster

tego to akurat nie wiem...

Kiedyś miałem podobny problem na innym hostingu i po weryfikacji logów okazało się, że automat przesadził trochę i temat wyjaśniony.

Tutaj może jest tak samo .... vps vs automat.

Do czasu weryfikacji takich danych nikt nie wie co dokładnie stało się.

No chyba, że xbot lub sinusbot zbuntował się :slight_smile:

Jakub
Jakub

No jeżeli były nie resetowane te aplikacje przez kilkanaście dni to mogło tak być, że vps był cały czas 100% obciążenia.

bosster
bosster

xbot co 24h gorzej z sinusem ale tam jedna instancja która tylko do livehelp'a

Jak sprawdzałem co kilka dni to nie było zaledwie kilka %% na cpu i ram

Jakub
Jakub

Weź po uwagę, że aplikacja mogła się zaciąć.

bosster
bosster

sinus zgadzam się i to jedyny soft który mógł coś zrobić....

co nie zmienia faktu "wipe" to ostateczność...

Jakub
Jakub

Czekaj na odpowiedź obsługi.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Kwestia nr 1: Zgodnie z regulaminem usługi VPS, pkt. 6.1.2 mówi o robieniu kopii zapasowej na rękę -> a tego nie robiłeś [prawdopodobnie], więc tutaj już łamiesz regulamin. Firma lvlup.pro "zabezpieczyła" się przed tym i każde przywrócenie kopii zapasowej kosztuje 50zł -> za te 50zł moglibyśmy nabyć jakiś mały serwerek z dużym dyskiem lub inną usługę. Tak jest, jak się nie czyta regulaminów (bo zakładam, że nie przeczytałeś).

Tutaj łap skrypt, który umożliwi Ci robienie kopii zapasowych: https://lvlup.rok.ovh/t/skrypt-do-backupow-na-serwer-ftp-sftp/5106

Po reinstalacji systemu przez obsługę nie miałbyś tego problemu -> a tak to musisz wyłożyć 50zł.

Kwestia nr 2: 758x138 Widzisz to? Support to nie roboty, 48h to i tak bardzo mało. OVH odpisuje czasem w ciągu 7 dni, czasem w ciągu 5 dni, różnie to u nich bywa. Po prostu musisz czekać na swoją kolej. Pisząc w tickecie kiedy mi odpiszecie WYDŁUŻY* czas oczekiwania na odpowiedź.

Kwestia nr 3: Co ty tam miałeś uruchomione? Może cracka TSa? Może jakieś inne PRZESTARZAŁE aplikacje? Tego nie wiemy.

Kwestia nr 4: Zamykam wątek, w celu ochrony przed spamem i tworzeniem innych "sh*tstorm'ów"

* - prawdopodobnie, tego nie jestem pewien.

Jakub
Jakub

Tutaj możesz śledzić postępy odpowiedzi aktualnie 4 zgłoszenia oczekują na odpowiedź w tym 1 moje 😉. https://stats.lvlup.pro/d/000000001/lvlup-pro?refresh=5m&orgId=1