Szukam panelu gier - Podobnego do AIMPANEL

Zombie
Glupikocz
Glupikocz

Hej! Opiszę wam czego potrzebuje.

Szukam panel w którym można zarządzać/tworzyć/usuwać serwery z grami coś jak AIMPANEL tylko na wersje Ubuntu 16.04

Zapytacię może dokładnie jakimi grami?

Chodzi mi o to żeby w tym panelu można było uruchamiać/stopować/tworzyć serwery Minecraft, Teamspeak 3, CSGO

Czy mam jakiś panel teraz?

Tak posiadam teraz panel Pterodactyl który jest bardzo fajny ale mam go na 2 VPS. Jeśli ktoś wie jak zainstalować ten panel na 1 VPS prosił bym o kontakt.

Pytanie odnośnie AIMPANELU

Czy może wie ktoś jak obejść to zabespieczenie odnośnie instalacji AIMPANEL do wersji Ubuntu 14? Z tego co słyszałem kilku osobom to się udało i taki panel pasował by mi najbardziej

kubus
kubus

Aimpanelu nie polecam, mało ma funkcji. Może i łatwiejszy w instalacji ale i tak korzystam z pterodactyla.

Patbox
Patbox

Możesz zainstalować AIMPANEL za pomocą tego skryptu: https://pastebin.com/AgTCxsMk Przerobione na wersję Ubuntu 16.04

Glupikocz
Glupikocz

Zrobić normalnie plik start.sh i to uruchomić rozumiem tak? I tam pisze w pewnym momęcie echo -e "\e[32mRemember to enter your product key via command:\e[0m aimpanel key set \e[1myour_key\e[0m" Mam tu swój kod wkleić?

Co do cb @kubus mam pytanie ty to masz na 2 VPS pewnie nie?

Patbox
Patbox

Normalnie w start.sh/setup.sh. Skryptu nie zmieniaj, bo działa i nie trzeba go zmieniać.

Glupikocz
Glupikocz

root@glupikoczja:# ./start.sh -bash: ./start.sh: /bin/bash^M: bad interpreter: No such file or directory root@glupikoczja:# ./start.sh -bash: ./start.sh: /bin/bash^M: bad interpreter: No such file or directory root@glupikoczja:~#

Jakiś błąd

Patbox
Patbox

weź spróbuj sh /start.sh Skrypt miej w głównym katalogu

Glupikocz
Glupikocz

root@glupikoczja:# sh ./start.sh ./start.sh: 3: set: Illegal option - root@glupikoczja:#

Patbox
Patbox

bez kropki spróbuj.

Glupikocz
Glupikocz

root@glupikoczja:# sh ./start.sh ./start.sh: 3: set: Illegal option - root@glupikoczja:# sh /start.sh sh: 0: Can't open /start.sh root@glupikoczja:# sh start.sh start.sh: 3: set: Illegal option - root@glupikoczja:#

Próbowałem każdego Można jakiś ts3?

Patbox
Patbox

okej - (usunięto)

Glupikocz
Glupikocz

A masz może pomysł jak zainstalować ten panel na 1 VPS?

kubus
kubus

Jak na 2? Normalnie na jednym VPSie KVM Game Pro+ od lvlup

Glupikocz
Glupikocz

@kubus A pomógł byś mi go zainstalować pozniej bo ja dostałem pomoc od innej osoby która mi go zainstalowała na dwóch VPS

kubus
kubus

Panel zainstalowany, czyli temat już skończony 😛