Teamspeak3 - czarna lista na VPS OpenVZ

Zombie
vps, ts3, lvlup
mrgenius512
mrgenius512

Witam, chciałem uruchomić serwer TS3 (32 sloty) na swoim VPS (OpenVZ) lecz gdy po wszystkim próbuje wejść na serwer jestem poinformowany, że mój ts znajduje się na czarnej liście, co mogę zrobić ?

Uruchomiona próba połączenia z serwerem na 178.32.121.152 Welcome to TeamSpeak, check www.teamspeak.com for latest information Połączono z serwerem: "TeamSpeak ]I[ Server" Ten serwer jest wpisany na czarną listę. Odmowa nawiązania połączenia. Odłączono od serwera

Prejvy
Prejvy

Wszystko wskazuje na to, że TS3 zablokował go najprawdopodobniej ze względu na scrackowana lickę, a ty najwyraźniej musiałeś dostać VPS-a z trefnym ip, które zostało zbanowane.

mrgenius512
mrgenius512

Prejvy, myślisz, że lvlup będzie mogło coś z tym zrobić ?

Prejvy
Prejvy

Możesz napisać ticket, z prośbą aby zmienili ci vps-a, ponieważ przez to nie możesz postawić ts-a, a po to go u nich kupiłeś, może @SystemZ się zgodzi, warto spróbować, tylko jakby miał ci zmienić vps-a, to aby był na innej maszynie, by IP również było inne.

mrgenius512
mrgenius512

Tak więc zrobię, dzięki.

Prejvy
Prejvy

Nie ma problemu, polecam się na przyszłość :)

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Prejvy:

aby zmienili ci vps-a,

A nie lepiej poprosić o zmianę adresu IP? ;) Będzie prościej :)

Infinity
Infinity

Z tego co się orientuje, to można też napisać i wyjaśnić sytuacje na stronie TS3 i odblokują twoje IP.

Prejvy
Prejvy

zmiana adresu Ip, wiąże się ze zmianą maszyny.

homer
homer

Nie prawda :) IP mozesz zmienic nie zmieniając maszyny, Nie jest to od siebie zależne.

Co do problemu, napisz ticket do supportu powinni ci bez problemu zmienić IP :)

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Może lepiej napisać emaila na piracy@teamspeak.com czy jakoś tak z prośbą o usunięcie blacklisty? Przecież skoro IP nie należy już do osoby z crackiem licencji - dlaczego ma być dalej w blackliście?

mrgenius512
mrgenius512

Najpierw napisze emaila zobaczymy co mi odpowiedzą, a jak nie to poproszę o zmiane IP.

Err0r
Err0r

napisz ticketa , najlepiej o zmianę ip czy jest taka możliwość , albo po prostu kontakt z teamspeak po prostu nie widze innego rozwiazania .

mrgenius512
mrgenius512

Thank you for contacting us. Please provide us with a document showing that you are the new owner of this VPS so that we may unban your server. Please feel free to scan the document and attach it to this ticket.

Jaki to ma być dokument ?

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Zrób im screenshoota e-maila od lvlup z danymi do VPSa, którego otrzymałeś. Ma tam widnieć data zakupu (ew. wysłania emaila) i IP VPSa.