Teamspeak3

Pytania i problemy
Paatrykk
Paatrykk
3 lata temu

Mam problem z wgraniem na ts3 bazy danych

Ma ktos moze jakis poradnik jak to zrobic ?

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro
3 lata temu

Na czym dok艂adnie polega ten problem?

Jakie艣 konkretne b艂臋dy, czy og贸lnie nie wiesz co robi膰? A co w艂a艣ciwie chcia艂by艣 zrobi膰? :thinking:

Paatrykk
Paatrykk
3 lata temu

Witam, da艂by kto艣 dok艂adny poradnik jak doda膰 baze danych na ts3 ? bo szuka艂em na internecie i nic nie ma 馃槮

Paatrykk
Paatrykk
3 lata temu

ogolnie nie wiem co zrobic :(

Timo
3 lata temu

Ja te偶 馃槮 A co w艂a艣ciwie chcesz osi膮gn膮膰?

Paatrykk
Paatrykk
3 lata temu

no taki teamspeak dla znajmoych zeby by艂 z rangami tylko

Timo
3 lata temu

Uruchamiaj膮c serwer TeamSpeak, jego baza danych tworzy si臋 sama. Nie musisz nic dodatkowo podpina膰.

TeamSpeak domy艣lnie u偶ywa SQLite, czyli takiej bazy danych zapisywanej w postaci plik贸w, upraszczaj膮c. Je艣li b臋dziesz chcia艂 kiedy艣 przenie艣膰 sw贸j serwer gdzie indziej wystarczy, 偶e przekopiujesz jego ca艂y folder.

Paatrykk
Paatrykk
3 lata temu

no ja rozumiem ale zeby wgrac baze danych to trzeba zmienic te has艂a w putty itd. o to mi chodzi bardziej

Timo
3 lata temu

Do zarz膮dzania serwerem Linux (bo tak zak艂adam, skoro piszesz o putty) potrzebna jest pewna podstawowa wiedza odno艣nie obs艂ugi systemu. Bez niej mo偶e by膰 ci臋偶ko, a niepoprawna konfiguracja nara偶a ci臋 na w艂amania.

Obejrzyj kilka filmik贸w odno艣nie obs艂ugi przyk艂adowo Ubuntu a dasz rad臋 zainstalowa膰 serwer TeamSpeaka i ustawi膰 go jak trzeba.

Alternatywnie mo偶esz wykupi膰 po prostu us艂ug臋 hostingu TeamSpeak, r贸偶ne hostingi sprzedaj膮 tak膮 w rozliczeniu na ilo艣膰 slot贸w.

Paatrykk
Paatrykk
3 lata temu

Ja juz mam postawionego teamspeak3 normalnie dzia艂膮 juz tylko zeby na niego wrac teraz baze danych np gotowca jakiegos

Timo
3 lata temu

No i w ko艅cu jakie艣 konkrety.

W takim wypadku, znajd藕 jakiego艣 gotowca i podmieniaj膮c wrzu膰 jego pliki do folderu z obecnym serwerem. I tyle.

Paatrykk
Paatrykk
3 lata temu

no wlasnie w tym porblem bo nie wiem jak to zrobic to tak jest napise ze tylko wrzucic i tam zmienic has艂o a ja nie wiem jak to zrobic :(

Timo
3 lata temu

Jak膮 paczk臋 wrzucasz?

Paatrykk
Paatrykk
3 lata temu

ts3server.sqlitedb tylko ten plik

Paatrykk
Paatrykk
3 lata temu

Zrzut ekranu 2022-10-25 165739|546x326 a ja mam takie pliki

Timo
3 lata temu

Wrzu膰 ten plik i zrestartuj serwer TS3.

system
system
3 lata temu

Ten temat zosta艂 automatycznie zamkni臋ty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest ju偶 mo偶liwe.