ThrownPotion entity 36864 has no item

Zombie
problem
Lempik
Lempik

Dziś po południu mi się na serwerze zaczęło pojawiać takie coś:

[16:18:39] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 33259 has no item?!
[16:19:11] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 34458 has no item?!
[16:19:37] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 35390 has no item?!
[16:20:17] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 36864 has no item?!
[16:20:39] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 38945 has no item?!
[16:21:10] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 40799 has no item?!
[16:21:37] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 41475 has no item?!
[16:22:20] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 43164 has no item?!
[16:22:37] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 44341 has no item?!
[16:23:20] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 46019 has no item?!
[16:23:43] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 47398 has no item?!
[16:24:09] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 48787 has no item?!
[16:24:43] [Server thread/ERROR]: ThrownPotion entity 50235 has no item?!

Żadnych zmian na serwerze nie robiłem, więc nie wiem, skąd nagle się to zaczęło pojawiać.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Ja zawsze wklejam error w google - zawsze jest pełno wątków m.in. na bukkit.org z rozwiązaniami. https://www.google.pl/search?q=ThrownPotion+entity+33259+has+no+item

Lempik
Lempik

Ja nawet wcześniej googlowałem: "ThrownPotion entity" "has no item?!" (bo jak wkleiłem to, co Ty, to mi się pojawiały odpowiedzi na inny komunikat, gdzie zamiast thrownpotion" było "item"). Mimo to nie znalazłem odpowiedzi, dlaczego mi się te komunikaty nagle zaczęły pojawiać. Miałem podejrzenie, że to może mieć związek z jakimś graczem (było ich 2 na serwerze), ale w ich ekwipunku nie było żadnej mikstury, żadne bąbelki z nich nie wylatywały, niczego podejrzanego nie robili (sprawdzałem na /gm3). Nie wiem, czy może ktoś z nich miał jakiś mod (cheat), który mógłby robić takie coś.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Jeśli ten błąd w konsoli nie powoduje żadnych błędów na serwerze, to nie ma się kompletnie czym martwić (no poza tym, że za miesiąc log serwera zajmie ci 1 mb 😂)

DoreK
DoreK α-tester v3

@Timo sytuacja jest o wiele gorsza gdy w konsoli jest spam takimi wiadomościami - około 5-10 na sekundę. Wtedy serwer zlaguje i trzeba restartować.

Lempik
Lempik

Było ok. 2 razy na minutę. Nawet po restarcie. Ale teraz się uspokoiło - serwer chyba czytał te dyskusję i przestraszył się.

Klop
Klop

Lub ktoś wykorzystuje buga do kopiowania sobie itemków na statywie alchemicznym w launcherze Wurst. Jeśli masz wersję 1.10 z możliwością wejścia na starszych ich odpowiednikach bądź korzystasz z pluginu skript i silnik spigot 1.10.x (bukkit i paperspigot nie miały takiego problemu).

Szczegółów nie będę zdradzał. Syn mojego kolegi miał taki problem prowadząc serwer.

Pozdrawiam. Klop