Interview Czy ktoś jeszcze ma serwer na s5.hostmc.pl i jest tak bardzo zaskoczony jak ja od godziny 17? Zakładam, że nie wiele jest takich osób. Dlatego szczegółowo dzisiaj opisze działanie hostingu MineCraft na hostingu LVLUP.
W czym tkwi kij?!
Od Lutego bieżącego roku nasz kochany hosting LVLUP coś zepsuł, jakość gry na s5 jest do niczego, serwer działa jak by nie mógł. Co pół godziny wszyscy gracze dostają niespodziankę od serwera - kick z powodu błędu "timeout". O tym co dzisiaj zmalowała maszyna poczytacie Państwo niżej.
Dzisiejsze problemy z naszą "espiątką"
Dziś koło godziny 16, dla odmiany serwer wyrzucił wszystkich, standardowo z powodu "timeout", wszyscy gracze rozumieją, że po "wyrzuceniu" mogą swobodnie wrócić na serwer. Jednakże, dzisiaj powrót nie był taki "swobodny". Gracze chcący powrócić nie mogli się ruszyć z miejsca spawnu. Wykonanie jakiejkolwiek komendy z ich strony skutkował brakiem odpowiedzi ze strony serwera. Dzisiaj też łączenie z serwerowym FTP trwało dużo dłużej.
Myśląc (jak się później okazało, błędnie), że to wina konfiguracji, sformatowałem serwer, wgrałem jedynie silnik. Błędy były takie same jak wcześniej. Brak odpowiedzi ze strony serwera na wszystkie wykonywane przez Mnie czynności.
Klika słów do właściciela hostingu.
Szanowny Panie Michale, jest Pan świadom tego błędu od 25 dni, czy oprócz spławiania mnie konfiguracją serwera, zrobił Pan coś by poprawić jakość gry? Jako, że jest to już w tym miesiącu moje 3 zgłoszenie o ten problem, proszę o szczegółową analizę s5. Mam też pytanie, zostając przy temacie, czy nikt z obecnych klientów, będących użytkownikami maszyny s5 nie skarży się na nią?
Jestem Ciekawy co może mi Pan zaproponować, dobrze widząć, że zmiania maszyny, w moim przypadku to samobójstwo.
Michał F. 12 dni temu Wczoraj wprowadziłem pewne modyfikacje w infrastrukturze, zmiany na lepsze powinny być widoczne w ciągu 3-4dni.
Dziękuje, pozdrawiam gorąco.