Według mnie AntyDDoS nie pomaga w swobodnym poruszaniu się po serwerze, ale to tylko moja opinia ;) Jakie kwalifikacje ma ta wasza Administracja dokładniej? Serwer na prawdę jest w Polsce, czy tutaj jest zła informacja?
Offtopic
Timo:
Serwer na prawdę jest w Polsce, czy tutaj jest zła informacja?
Adres IP może z Francji, serwer może stoi w Polsce ;) (taka sytuacja jest na OVH - jak kupujesz VPSa w Polsce, dostajesz adres IP z Francji ;) )
Serwer słaby ponieważ
+
Ostatni wpis na stronie to Życzenia Noworoczne, więc "Aktualności" nie są aktualizowane.
idailygaming:
Wysokie pingi
40 wysoki?
idailygaming:
Brak strony internetowej posiadającej certyfikat
Znaczenie tutaj tylko i wyłacznie dla SEO, nie ma po co pakować SSLa w innym celu, niż pozycjonowanie - nic tutaj ważnego się nie dzieje.
idailygaming:
Brak autorskiego wyglądu strony
Bo autorskość
musi świadczy o poziomie serwera (nie mylić z nowatorskością!) - szablon ładny, został opublikowany, to może być używany. Kłuje w oczy? Nie.
idailygaming:
Autor tematu ściął grafikę
Ściąć to można włosy, ale chyba jestem trochę staroświecki.
idailygaming:
Układ kanałów jak na publicznie dostępnym układzie stworzonym przez gorzala
Wygląda? Wygląda. Opublikowane za darmo? Za darmo. Ta sama inwalida co:
idailygaming:
Brak autorskiego wyglądu strony
zacznę od strony : strona nie przykuwa mojej uwagi nic nadzwyczajnego , 3/10 ping jest w miarę okej i przyzwoity 7/10 Wygląd kanałów oraz ich stylistyka z neta ;v niestety co podziała na ocenę zaniżając 5/10 ogólna ocena 4/10 nic nadzwyczajnego . nie siedziałbym tu , marnowanie czasu prowadzenie tego projektu powiem tyle ;)
idailygaming:
Wysokie pingi jakoś kiedyś siedziałem na serwie TS z Canady i ping ok. 130 nie przeszkadzał w rozmowie ;-)
więc 37-40 to norma jak na Francję, jakby serwer stał w Polsce to ping byłby 9-12 ;-)
Zapomniałem zaznaczyć, że ping (700) miałem z Chin. Certyfikat chodziło mi bardziej aby chrome nie wskazywało, że strona jest niebezpieczna. Tak, autorski wygląd jest ważny. Autor edytował grafikę*
@LinGruby Prawie zawsze wchodząc na obcy serwer korzystam z VPN'a w lokalizacji zagranicznej typu Chiny, Indie, Korea czy Wietnam dlatego mam duży ping.
idailygaming:
Prawie zawsze wchodząc na obcy serwer korzystam z VPN’a za to ja zawsze siedzę na VPN więc czasy ping podałem właśnie z VPN
idailygaming:
typu Chiny,
Indie, Korea czy Wietnam ciekaw jestem tylko czy to Twoje prywatne VPN czy publiczne jeśli publiczne to powodzenia ;-)
idailygaming:
Tak, autorski wygląd jest ważny.
Dlaczego?
Grafika jest ładnie zrobiona, stonowana, nie bije tandetą.
Treść jednak, jest (wydaje mi się) zbyt przejedzona. Teraz każdy może pomachać antyddosem lub stabilnością maszyny. Przydałoby się umieścić informacje, które są wyjątkowe dla Twojego serwera. Nie widziałem serwera TeamSpeak (publika), który nie napisałby "mamy najlepszą administrację" albo "mamy ochronę ddos" lub "stabilne maszyny".
Myślę, że warto zwrócić uwagę na mocne strony serwera, ale nie takie, które posiada praktycznie każdy.
Jako drugi właściciel serwera postanowiłem, że sprostuję tak naprawdę wyssane z palca informacje o naszym serwerze.
1.TeamSpeak stworzony był od zera przez nas, jeśli chodzi o wygląd,rangi,ikonki ogółem, jeśli chodzi o cały serwer. Nie stoimy na gotowej bazie żadnego gorzala.
2.Emm wysokie pingi. Posiadam 50 pingu na serwerze posiadając internet z telefonu. Ten ping nie przeszkadza w żadnym stopniu w rozmawianiu na serwerze.
3.Co do autorskiej strony to mamy w planach zlecić programiście stworzenie dla nas autorskiej strony, gdzie będzie można zobaczyć podobne rzeczy co mamy teraz + kilka lepszych opcji.
Postaramy się poprawić reklamę pod względem informacji widniejących na niej tak jak napisał to @Jebanany.
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie się tematem jak i serwerem i dziękuję za konkretne wypowiedzi :slight_smile: Pozdrawiam.