Ts3 na vps

Zombie
vps, ts3
Kissme
Kissme

Witam . Mam mały problem . Poszukuję hostingu gdzie kupię VPS by postawić na nim ts3 . Obecnie posiadam ts na net-speak 40 slotów i często jest full . I pytanie moje jaki vps potrzebuję i za jaką cenę by postawić ts3 i boty muzyczne.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Na sam serwer powinna wystarczyć Ci nawet najtańsza opcja z lvlup z oferty kvm game pro - rynek ts3 jest na tyle patologiczny, że bez dobrej ochrony antyddos szybko Ci serwer polegnie pod naporem ataków.

Dodatkowo, do serwera ts3 musisz zakupić również licencję, jeżeli chcesz mieć więcej niż 32 sloty, chyba, że spełniasz warunki i złożysz prawidłowe podanie na licencję NonProfit, która zezwala na 512slotów.

MichQ
MichQ

Zacznijmy od tego... Na początku licencja [jeżeli chcesz mieć więcej niż 32 sloty]: NPL :: Darmowa Licencja [potrzebne jest np. forum] AAL :: Licencja do kupienia na ich stronie lub AAL [Sponsorowana] :: Darmowa Licencja AAL lecz potrzebna jest tu np. Grupa steam, kanał YT itp.

Do tego jakaś dobra maszyna z Anty DDOS np. KVM GAME lvlup, net-speak VVPS, Hosteam, Ts3bahu, OVH GAME

Kissme
Kissme

Posiadamy forum i pod nim mam ts na net-speak . Lecz potrzeba więcej slotów i się zastanawiam czy nie lepiej przenieść się na VPS . cs-escape.pl

bopke

bopke:

Na sam serwer powinna wystarczyć Ci nawet najtańsza opcja z lvlup z oferty kvm game pro - rynek ts3 jest na tyle patologiczny, że bez dobrej ochrony antyddos szybko Ci serwer polegnie pod naporem ataków.

Nie zawsze hostowanie samemu sobie się opłaci, ponieważ w waszym wypadku musielibyście zakupić płatną licencję, żeby mieć na własnym serwerze ponad 32 sloty.

Kissme
Kissme

Widziałem kilka ts np 512 / 200 slotów i nie wydaje mi się ze mają płatną licencję ;/

Infinity
Infinity

Kissme:

Widziałem kilka ts np 512 / 200 slotów i nie wydaje mi się ze mają płatną licencję ;/

Zawsze w informacji o serwerze możesz sprawdzić, jaką mają licencje - bedac na serwerze klikasz na jego nazwe po lewej (pierwszy "kanal" u góry) 😉

Kissme
Kissme

Dobrze tylko też może być crackowana licenjca

bopke

Kissme:

Jeżeli chcesz korzystać z czegoś takiego to nie masz czego szukać na tym hostingu - w wypadku wykrycia używania kradzionej licencji vpsy są blokowane.

MichQ
MichQ

Kissme:

Co do korzystania z cracka nie polecam, ponieważ z najnowszych informacji ts3 wyda aktualizacje serwerów, te które będą na cracku padają 😃 Co do tych postępów można zauważyć postępy ponieważ coraz więcej cracków pada 😄

Kissme
Kissme

Rozmawiałem ze znajomym i ma TS3 na vps . 200 slotów i licencja NPL jest do 512 slotów

bopke

Może i tak, ale z tego co widze to licencja NPL nie przysługuje na Twoje forum, jeżeli sprzedajecie na serwerach vipy.

Kissme
Kissme

Tylko to jest licencja na TS3 . Gdzie nie sprzedaje vipow lecz je dajemy :)

bopke

Licencja dotyczy wszystkiego co ma być powiązane ze stroną użytkującą ts3. Jeżeli na serwerach csa sprzedajecie vipy, to już nie macie praw do licencji NPL. Zapoznaj się z zapisami licencyjnymi NPL. Cała działalność powiązana nie może tworzyć jakiegokolwiek dochodu.