TS3 PHP Framework & ts3admin.class - czy da się stworzyć stałe połaczenie skryptu ze stroną?

Zombie
Szymoon202
Szymoon202

Jak wyżej, da się stworzyć stałe połączenie, czy skrypt za każdym razem musi się osobno łączyć robiąc przy tym spam w logach? Zależy mi na tym aby w czasie rzeczywistym pobrać ip i nickname użytkownika, który jest na stronie www.

Pantoflarz
Pantoflarz

nie. serwerem www się nie da - o to chodzi w phpie i apache2/nginxie że są to procesy które trwają pare milisekund/sekund i się wyłączają. Do tego czego oczekujesz php nie jest stworzony bo nie za bardzo pozwala na więcej niż 1 wątek - nie mówię że się nie da, ale jest to dość skomplikowane i nie jest to oficjalnie wspierane.

Jebanany
Jebanany

Da się i się nie da. Co dokładniej chcesz osiągnąć? Wytłumacz jak ma działać Twój projekt.

Anno
Anno

Wystarczy napisać bota który będzie obsługiwał zapytania ze strony 😀

Szymoon202
Szymoon202

Piszę stronę www pod TeamSpeaka. Sam system logowania mam już zrobiony. Pracowałem przy użyciu ts3admin, lecz robi to mocny spam w logach. Myślałem o utworzeniu zmiennej sesyjnej przy użyciu serialize i restore, lecz to tak czy siak powoduje połączenia w logach serwera. Jestem teraz w trakcie pisania systemu logowania przy użyciu "tokenów" - jeżeli ktoś jest na serwerze, wysyła mu token ważny przez 10 min i dzięki niemu może się zalogować do strony. Mam również pomysł na ciekawe rozwiązania, np: łatwiejsze zarządzanie serwerem TeamSpeak po stronie www, zarządzanie wykupionymi strefami oraz lepsze centrum pomocy + system ticketów i odbanowań. Systemy sobie napiszę, bo nic trudnego to nie jest, tylko aktualnie nie mam własnie pomysłu na to stałe połączenie.

@Jebanany - robię zwykłą stronę. Mam napisane sprawdzanie użytkownika, czy jest na serwerze (po adresach IP). Chciałem kontynuować, robiąc swoje opcje, typu zmiana rang na serwerze i parę innych pomysłów. Jakiś inny pomysł, niż na każdej stronie/podstronie wykonywać połączenie do serwera ts3?

Anno
Anno

@Szymoon202 wejdź do mnie na ts3 to mogę ci pomóc 😃

strike-ts3.pl

anon10657637
anon10657637

Nie no, lepiej zabierać potomnym źródło wiedzy.

Szymoon202
Szymoon202

@Anno Wole sam dojść do efektu końcowego, przynajmniej się czegoś nauczę. Chcę nabrać dobrych praktyk, dlatego pytam na forum.

Anno
Anno

Wystarczy napisać bota który będzie siedział na serwerze i co x czasu wysyłał clientlist'e do bazy np mysql.

undefined

Aby zrobić logowanie pobierasz dane z bazy gdzie ip użytkownika ts3 == ip użytkownika www

Jeżeli ip się zgadza tworzysz w bazie wpis undefined

Następnie bot co x czasu sprawdza czy nie pojawił się jakiś wpis jeżeli się pojawił przetwarzasz dane i je usuwasz.

undefined

Jeżeli coś nie wiesz to pisz to z chęcią pomogę 😃

Jebanany
Jebanany

Rozwiązanie @Anno jest rozsądne. Możesz jeszcze wykorzystać cache, ale i tak ostatecznie polecam bazę danych. Sprawdzaj regularnie zmiany na serwerze, czy to przy pomocy CRON, czy przy pomocy pętli w php odpalonym w konsoli. Jakkolwiek. Aktualizuj dane co jakiś czas, ale nie na pewno przy każdym odświeżeniu.

Wejdź do mnie na Eqipa.pl i zobacz sobie jak co jest zrobione.