Uptimerobot.com

Zombie
Lempik
Lempik

Wydaje mi się, że ostatnio ma uptimerobot.com problemy. Strona często zwraca coś jak "bad gateway", no i nawet jak na czas robienia kopii zapasowej i wgrywania nowego silniku na kwadrans zatrzymuje serwer MC, to monitoring uptimerobot.com tej przerwy nie rejestruje (choć ma sprawdzać co 5 minut). A nawet jak zarejestruje i wyśle mi mail (co się wydarzyło 9, 10 i 12 stycznia), to na liście "latest event for all monitors" są ostatnie wydarzenia z 3 stycznia i od tej pory podobno nie miałem żadnego problemu (czemu jednak zaprzeczają maile w mojej skrzynce mailowej).

Na ich stronie i blogu nie ma żadnej informacji na temat problemów tej usługi. Więc chciałem zapytać, czy jeszcze ktoś zauważył takie problemy, ewentualnie czy ma jakieś informacje na temat problemów uptimerobot.com z innych kanałów (np. twitter, jakieś forum).

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Ja z Uptimerobota korzystam od dawna i nigdy nie miałem żadnych problemów. Co prawda moje usługi pracują nieprzerwanie 24/7, lecz gdy robię jakąś modernizację i usługa idzie Offline - dosłownie po kilku sekundach przychodzą powiadomienia (Discord + telefon). Co ciekawe, korzystam z darmowego planu, czyli tego samego co ty.

:thinking: Jakie kanały komunikacji o niedostępności obsługujesz? Jaką metodą sprawdzane są twoje serwery przez Uptimerobot?

Lempik
Lempik

Chodzi o serwer MC, sprawdzanie za pomocą portu co 5 minut. Rozumiałbym, gdyby pisał, że mój serwer jest down i w przypadkach, kiedy mój serwer działa - po prostu nie potrafił nawiązać połączenia, bo coś pomiędzy nie działało. Ale tu jest odwrotnie - serwer jest na 15 minut wyłączony, a mimo to uptimerobot nie rejestruje, że serwer nie działa - czyli twierdzi, że serwer działa. No i też jest dziwne, że w ostatnich dniach przyszedł poprawnie mail, że serwer nie działa (robiłem kopię zapasową), ale dziś pokazuje, że w ostatnim tygodniu nie było żadnych przerw w działaniu serwera - mówi, że: "Latest Downtime - It was recorded (for the monitor 3. MC) on 2019-01-03 07:14:11 and the downtime lasted for 0 hrs, 6 mins."

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Czyli e-maile działają? Możesz spróbować w panelu klienta usunąć Status Page i dodać na nowo, może trafił ci się jakiś gorszy węzeł :thinking: obraz|638x170

Lempik
Lempik

Wszystko od połowy listopada do powiedzmy zeszłego tygodnia działało. Dopiero kilka dni temu zaczął pojawiać się ten problem.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.