Uruchamianie gier na VPS

Zombie
vps
akuku597
akuku597

Czy na vpsie można odpalić gre np cs go, minecraft przez VNC?

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Można, jak zainstalujesz jakiś pulpit (grafikę) na serwerze + tą grę.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

W zasadzie można. Niestety, vpsy z lvlup i praktycznie 99% innych hostingów nie mają wystarczająco dobrych kart graficznych, aby odpalić programy w OpenGL/DirectX.

liamdj23
liamdj23

Oprócz tego co koledzy wyżej wymienili, to będą duże opóźnienia i wątpię w to żeby dało się w miarę przyjemnie grać.

akuku597
akuku597

mam zainstalowany VNC ale nie wiem jak zainstalować OpenGL na vpsie

akuku597
akuku597

czyli nie da sie odpalić gry nawet na opengl bo próbuje odpalac gre na openGL Pisze ...loading libGL.so.1: Initializing OpenGL display ...setting mode 4: 800 600 Error couldn't open the X display ...WARNING: could not set the given mode (4) Initializing OpenGL display ...setting mode 3: 640 480 Error couldn't open the X display ...WARNING: could not set the given mode (3)

Infinity
Infinity

VPS nie służy do odpalania gier w trybie OpenGL, czy innym VIDEO. Nie wiem co chcesz osiągnąć, ale nie jest to dobra droga.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Brzmi jak stawianie jakichś botów. Jeśli to chcesz robić, no to od razu mówię, że zazwyczaj wtedy się jednak obsługuje protokół tej gry, a nie odpala samą grę.

x.an
x.an

Jak chcesz stawiać na tym boty i czerpać jakiś większy profit to zastanów się nad ofertą GPU w OVH.

AdOne
AdOne

Mógłbyś rozwinąć co i jak odnośnie obsługi protokołów ?

Nieznajomy11

No tak naprawdę to nie wiem co tutaj do rozwijania, po prostu się pisze/korzysta gotowej z implementacji protokołu gry jeśli tworzymy do niej bota. Szczególnie jeśli jest on stosunkowo prosty, bez żadnych specjalnych zabezpieczeń (antycheaty i takie tam). Poniżej prosty filmik tłumaczący czym jest protokół, angielski wymagany.

https://www.youtube.com/watch?v=VlKks__ZhI0

Qmis
Qmis

na vps nie polecam instalować nie mają dobach kart graficznych są tylko przystosowane do aplikacji

kacper
kacper

Tak, @bopke to napisał 9 dni temu

AdOne
AdOne

Aha, czyli za pomocą obsługi protokołów można robić różne czynności w grze bez uruchamiania jej w trybie graficznym? Piszę odnośnie cs go. Nie potrzebuje bota, wystarczyłoby wejście na serwer w trybie afk

Nieznajomy11

Mówiąc o antycheatach miałem na myśli właśnie tę grę. Na chronionych serwerach nie będzie tak prosto. Generalnie - raczej w takich produkcjach nie będzie prosto. To nie jest Minecraft.

AdOne
AdOne

Jaką grę próbowałeś uruchomić?

akuku597
akuku597

wolfenstein enemy territory ostatnio odpaliłem i dzałalo i ale nie pamietam co instalowałem zeby mi działalo

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.