Usprawnienia dla ns2.hostmc.pl

LVL UP
SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

W ramach rutynowego ulepszania infrastruktury rezerwowy serwer DNS dla hostingu WWW czyli ns2 został przeniesiony na inną infrastrukturę. Ta nowa infrastruktura umożliwia szybszą możliwość przywrócenia ns2 w zaledwie kilka minut jeśli zaistniałby przypadek większej awarii.

Dodatkowo ulepszona jest synchronizacja z ns1, wszystkie ewentualne odstępstwa między tymi dwoma serwerami powinny nie trwać teraz dłużej niż 10 min.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Nie za bardzo się znam, ale jeśli to polepszy uptime strony, czy domeny, to dobrze :D Rozumiem, że nie będzie trzeba niczego zmieniać od mojej strony?

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Od strony klienta nie ma potrzeby dokonywać zmian.

Daje po prostu znać w ramach transparentności, jeśli coś by mi umknęło przy tych usprawnieniach to łatwiej też skojarzyć fakty społeczności gdyby zaczęły dziać się niepożądane zjawiska. Szybsza diagnoza - krótsza awaria i wszyscy bardziej zadowoleni 😃

Ostatnie miesiące spędzałem na tego typu rzeczach lub testach tych rozwiązań i można było odnieść z zewnątrz wrażenie że nic się nie dzieje. Chciałbym to zmienić publikując krótkie posty informacyjne. Można to potraktować jako wczesne postanowienie noworoczne.

True, zmęczenie daje znać. Poprawione.