Utrata pakietów na TS

Zombie
vps, ts3, whitelist
DokGrej
DokGrej

Witam,od kilka dni zauważałem utratę pakietów na moim ts Przez większość dnia utrata pakietów około ~2% Lekkie przycinki jak ktoś coś mówi lub jak leci muzyka Posiadam taki serwer KVM na lvlup: 4GB RAM 2vCPU 25GB SSD Filtrowanie portów UDP jest włączone dla portów:

• 9987
  • 10011
  • 30033 Dlaczego przez większość dnia jest utrata pakietów?
Infinity
Infinity

Straty pakietów są tylko u ciebie czy inne osoby także ich doświadczają?

Zrób też analize programem winmtr i podeslij nam wynik jego, powie nam dosyc sporo.

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Porty poza 9987 możesz spokojnie usunąć, bo są one TCP a nie UDP, a filtry (tzn. whitelist) dotyczy tylko portów UDP.

Czy masz jakieś boty (a jak tak to ile i jakie)? Co poza TS stoi na VPS? Jakie jest zużycie procka, RAM itd. Dane, wincyj danych 😶

Czasem też TS laguje bez większej przyczyny, sama aplikacja jest taka a nie inna. Ale ekspertem od TS to ja nie jestem 😦

DokGrej
DokGrej

Aktualnie stoją 3 boty query z innego vps Zużycie procesora około ~20% Zużycie ram to około 2% z 4GB

anon10657637
anon10657637

Ale masz świadomość tego, że TS jest na tyle niestabilną aplikacją, że w uproszczeniu "sama w sobie" gubi pakiety?

Infinity
Infinity

Infinity:

Zrób też analize programem winmtr i podeslij nam wynik jego, powie nam dosyc sporo.

Nadal czekam ;)

https://forum.lvlup.pro/t/jak-diagnozowac-problemy-z-siecia-przez-mtr/

DokGrej
DokGrej

Dobra,problem okazał się taki że musiałem zresetować ts oraz dodać porty ts do iptables aby można było się połączyć z ts. Dziękuje wszystkim za pomoc.