Witajcie jestem tu nowy , pomógłby mi ktoś z instalacją vmcshop'a ?
Witajcie jestem tu nowy , pomógłby mi ktoś z instalacją vmcshop'a ?
https://github.com/Verlikylos/vMCShop-Basic Tutaj masz opisaną instalację :) Z czym masz problem?
Zachęcamy do podjęcia próby instalacji samemu. Jeśli napotkasz problem, utwórz wątek z daną kwestią i spróbujemy Ci pomóc.
Natomiast jeśli chcesz to komuś zlecić, utwórz wątek w kategorii #rynek.
Masz moze discorda będzie łatwiej?
Tak, lecz piszmy tutaj aby inna osoba która będzie miała ten problem mogła łatwo go rozwiązać
Ogólnie mam problem z importowaniem database.sql na phpmyadmin
Możesz dać screena z błędem?
Przy importowaniu database.sql faktycznie pojawia się błąd, z tego co pamiętam, ale nie wpływa w żaden sposób na działanie sklepu.
Verlikylos:
ase.sql faktycznie pojawia się błąd, z tego co pamiętam, ale nie wpływa w żaden sposób na działanie sklepu.
Dobra jakoś mi weszło i teraz tylko połączyć config i database tak?
tak
Nie masz dostępu do katalogu /admin
Gdzie to moge znaleźć?
Jeżeli korzystasz z hostingu WWW należy skontaktować się z supportem z prośbą o aktywowanie mod_rewrite. Jeżeli korzystasz z VPS zastosuj się do poniższej instrukcji:
sudo a2enmod rewrite
sudo nano /etc/apache2/apache2.conf
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride None
Require all granted
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride All
Require all granted
CTRL + X , a następnie klawisz Y i Enter .sudo service apache2 restartJeśli nic nie pomoże to upewnij się, że jest wgrany plik .htaccess . W większości przypadków będzie to plik ukryty, w takim przypadku musisz włączyć opcje pokazywania ukrytych plików w twoim programie ftp.
Pliki mam miec te wgrane na serwer podczas robienia tego tak?
tak

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.