VPS jaki by nie wbić się na mine

Pytania i problemy
bover
bover
2 lata temu

Witam, od dłuższego czasu szukam VPS'a pod średni serwer minecraft ~70 osób. Lecz niestety nie mogę nic znaleźć sensownego w dobrej cenie. I również nie chciałbym wbić się na minę gdy np. bym przerzucił autorskie pluginy a one by później latały w internecie lub ktoś by ich używał. Zależy mi na dobrym procesorze, supporcie i ochronie anty-ddos.

Miło by było jakby ktoś mi polecił hosting z którym miał dość długie doświadczenie. Z góry dziękuje za pomoc w doborze VPS 😃

Helios1993
Helios1993
2 lata temu

Mogę polecić hosting Pufferfish. Resell Hetznera, procesor Ryzen 5950x, filtry bardzo skuteczne na wszystkich trzech warstwach, a support szybki, z mózgiem i chętny do pomocy nie tylko przy problemach dotyczących samego hostingu.

bover
bover
2 lata temu

Okej, a jak wygląda to z pingami? Bo widzę, że nie ma lokalizacji polskiej tylko Ashburn(USA) Dallas(USA) Falkenstein(Niemcy)

Helios1993
Helios1993
2 lata temu

Ping do Niemiec wynosi ~30-40ms, więc gracze w ogóle tego nie odczują.

paw9888
paw9888
2 lata temu

Zerknij na ofertę Forpsi.pl. Ja korzystam kompleksowo praktycznie z wszystkich usług i jeszcze się nie zawiodłem.

Helios1993
Helios1993
2 lata temu

To jest hosting pod środowiska wielowątkowe, który nie ma szans utrzymać 70 graczy na serwerze Minecraft (bez ograniczania jego funkcjonalności). Na dodatek kupowane zasoby są współdzielone, a ochrona przed ddosami nie istnieje.

riko.dev
riko.dev Moderator Freebies
2 lata temu

Możesz rozwinąć czemu polecasz ten hosting? Nie oferuje on serwerów VPS typowo pod gaming, a Twój post wygląda jak typowa reklama (rejestrowanie kont na forach po danych frazach z google --- trochę słaba praktyka firmy 😉). Opinie na FB też takie średnie.

image|606x140 image|690x285

image|626x155

bover
bover
2 lata temu

Również mi to wygląda na jakąś reklamę

phantum
phantum
2 lata temu

Sprawdź sobie https://skillhost.pl Jeśli ktoś zaatakuje cię DDoSem to w +/- 1 dzien od zgloszenia metoda zostaje naprawiona.

system
system
2 lata temu

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.