VPS KVM - Brak dostępu do serwera Teamspeak3

Zombie
DokGrej
DokGrej

Witam. Mam taki problem że nie mogę się połączyć z teamspeak 3 na VPS KVM Wszystkie porty są odblokowane (9987,10011,30033) Regułki iptables są puste Serwer TeamSpeak 3 jest włączony. Również z serwer od jednej gry nie można się połączyć a jest włączony i port jest odblokowany. Serwer niby włączony a nie widać go na liście Inni mają również problem a połączenie się z serwerem. Wcześniej było wszystko ok a teraz nic można się połączyć. Jak połączę się z ssh z vps to nagle można się połączyć z serwer teamspeak 3 oraz gry. O co tu chodzi?

SunNight
SunNight

Mógłbyś podać IP serwera, spróbuje się połączyć. Przedstaw nam też logi, może występują jakieś błędy.

DokGrej
DokGrej

@SunNight Wysłałem ci ip na priv. Po zmianie ip mam taki problemy. Wszystko działa ale po kilku minutach już nie można się połączyć z ts. Na stary ip wszystko ok ale miałem problemy z pingiem oraz dziwnym trasowanie. Po zmianie na nowe ip są problemy. Pisałem do supportu ale 3 dni zero odpowiedzi.

SunNight
SunNight

Wyślij mi dane do maszyny gdzie jest zainstalowany Twój serwer.

DokGrej
DokGrej

@SunNight O jakie dokładnie dane ci chodzi?

anon10657637
anon10657637

SunNight:

Wyślij mi dane do maszyny gdzie jest zainstalowany Twój serwer.

Z tego co się orientuje no tutaj na forum jest zakaz podawania takowych danych w celu naprawienia problemu i całość rozwiązuje się za pośrednictwem wątku.

DokGrej
DokGrej

Dokładnie

DokGrej
DokGrej

Chyba domyślam się dlaczego nie można się połączyć z ts oraz serwerem gry ponieważ było zmieniane IP na nowe a dalej stare IP widnieje w panelu lvlup.Zaporta UDP może blokować porty. Czekam na odpowiedź od suportu ponad 3 dni. Ile można czekać 😦

anon10657637
anon10657637

Niby ostatnio doszedł nowy pracownik do supportu, więc czas odpowiedzi na zgłoszenia się poprawi. Poczekaj jeszcze chwilę, jak nie to można interweniować tutaj ;)

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

SystemZ:

Paulina powinna pomóc wam z większością sytuacji takich jak pytania odnośnie płatności, realizacja zamówień czy awarie VPSów.

Ujmę to tak - nie jestem ekspertem we wszystkim jak SystemZ, część zgłoszeń jest przekierowywana do niego. Są to sprawy bardziej techniczne na które póki co nie jestem w stanie Wam odpowiedzieć (lub moja odpowiedź nie byłaby wyczerpująca). Takie przekierowane zgłoszenia zajmują więcej czasu i wniknięcia w sprawę przez Michała, więc pozostaje mi tylko poprosić o cierpliwość :slight_smile:

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

DokGrej:

Zaporta UDP może blokować porty.

No to sprawdź w panelu v3 my.lvlup.pro ;)

SunNight
SunNight

Rozumiem. Chciałem sprawdzić czy wgl serwer ma włączony proces i czy nie wystepują błędy w logach.

DokGrej
DokGrej

Otrzymałem odpowiedź i wszystko działa. Dziękuje za wszelką pomoc