W proxmox wpisuję login user i hasło z maila to pokazuje mi Login incorrect, a przez putty w ogóle nie da się połączyć. Ubuntu 14.04, świeżo po reinstalacji. Reinstalacja (ponowna) nic nie daje. Ktoś coś? : |
W proxmox wpisuję login user i hasło z maila to pokazuje mi Login incorrect, a przez putty w ogóle nie da się połączyć. Ubuntu 14.04, świeżo po reinstalacji. Reinstalacja (ponowna) nic nie daje. Ktoś coś? : |
nikt nic :c
No wygeneruj nowe dane do proxmoxa w panelu..
Chodzi o to, że @DoreK nie może zalogować się do VPSa, nie do Proxmoxa. A w Proxmox wpisuje, bo mu SSH nie działa (o to chodziło).
A to nie wiem, nie miałem nigdy takiego problemu.
Ticket?
Wysłany, ale może przez ten czas będzie ktoś w stanie pomóc :thonk:
Może spróbuj zalogować sie na roota bez hasła?
Login incorrect :V
Udało mi się to naprawić logując się ze starego hasła (a to ciekawe) jednak dalej przez putty nie mogę wejść. /edit: Chyba widzę winowajcę:
@DoreK to chyba dobrze xd
Jednak nie dobrze. Okazało się bowiem że do reinstalacji w ogóle nie doszło. @SystemZ co się dzieje? To zaczyna trochę jak słaby kabaret wyglądać
to nawet nie wiadomo czy do reinstalacji doszło? dziwne
Nie doszło do niej i wydaje mi się że powód jest prosty. @SystemZ podczas gdy przywracał mojego VPS'a do stanu "używalności" chyba coś przestawił i VPS nie chciał się uruchamiać, jak się okazało z tego powodu że na 1 miejscu było miejsce na .iso, na 2 nie pamiętam co a dopiero na 3 dysk i za każdym razem musiałem wchodzić właśnie w dysk. Gdybym wiedział o tym wcześniej to pewnie nie byłoby takich problemów jak teraz, ale nie jest to moja wina. Tak na prawdę wszystko zaczęło się tutaj: https://lvlup.rok.ovh/t/sql-error-2002-problem-z-vps/4994/#43?u=dorek I trwa już tydzień :> /A ja nie ogarniam po co zaśmiecasz to forum :V
w sumie nie ogarniam o co tak właściwie chodzi ale wiem że chyba nie jest dobrze xd
@Tashei idź sobie albo ban :thinking:
ewentualnie możesz zacząć udzielać odpowiedzi na temat
@Nieznajomy11 bardzo przepraszam, już sobie idę i nie wiem kiedy wrócę
Aby wejść do proxmoxa - wygeneruj sobie dane w panelu (zarządzanie serwerem) nowe (tymczowe) i je użyj (tam nawet linka dostaniesz). Musi się dać zalogować. Potem w proxmoxie przejdz na konsole serwerową i sprawdz tam czy mozesz sie roota zalogować danymi, co na maila dostales po reinstalacji serwera. Jeśli możesz - to dobrze, jeśli nie - to znaczy, że coś sie zepsulo przy reinstallacji (mozesz ja jeszcze raz wykonac dla pewnosci).
Jeśli uda ci sie zalogowac w konsoli proxmoxa do roota a nie dziala ci przez np. putty to oznacza, ze problem lezy po serwerze ssh na vpsie (lub jego brak).
Halo alo, przecież rozwiązanie tego problemu już podałem. VPS jest do naprawienia przez @SystemZ bo nieźle się zrypało, przeczytaj wcześniejsze komentarze ;)
Przeczytałem wszystko i nadal wydaje mi się, że mój post był i jest odpowiedni i może pomóc nie tylko tobie ale i następnym pokoleniom :slight_smile: