VPS po reinstalacji, nie idzie się zalogować

Zombie
vps, kvm, proxmox
DoreK
DoreK α-tester v3

W proxmox wpisuję login user i hasło z maila to pokazuje mi Login incorrect, a przez putty w ogóle nie da się połączyć. Ubuntu 14.04, świeżo po reinstalacji. Reinstalacja (ponowna) nic nie daje. Ktoś coś? : |

Tashei
Tashei

nikt nic :c

kubus
kubus

No wygeneruj nowe dane do proxmoxa w panelu..

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Chodzi o to, że @DoreK nie może zalogować się do VPSa, nie do Proxmoxa. A w Proxmox wpisuje, bo mu SSH nie działa (o to chodziło).

kubus
kubus

A to nie wiem, nie miałem nigdy takiego problemu.

anon10657637
anon10657637

Ticket?

DoreK
DoreK α-tester v3

Wysłany, ale może przez ten czas będzie ktoś w stanie pomóc :thonk:

Toranktto
Toranktto

Może spróbuj zalogować sie na roota bez hasła?

DoreK
DoreK α-tester v3

Login incorrect :V

DoreK
DoreK α-tester v3

Udało mi się to naprawić logując się ze starego hasła (a to ciekawe) jednak dalej przez putty nie mogę wejść. /edit: Chyba widzę winowajcę: image|617x91

Tashei
Tashei

@DoreK to chyba dobrze xd

DoreK
DoreK α-tester v3

Jednak nie dobrze. Okazało się bowiem że do reinstalacji w ogóle nie doszło. @SystemZ co się dzieje? To zaczyna trochę jak słaby kabaret wyglądać

Tashei
Tashei

to nawet nie wiadomo czy do reinstalacji doszło? dziwne

DoreK
DoreK α-tester v3

Nie doszło do niej i wydaje mi się że powód jest prosty. @SystemZ podczas gdy przywracał mojego VPS'a do stanu "używalności" chyba coś przestawił i VPS nie chciał się uruchamiać, jak się okazało z tego powodu że na 1 miejscu było miejsce na .iso, na 2 nie pamiętam co a dopiero na 3 dysk i za każdym razem musiałem wchodzić właśnie w dysk. Gdybym wiedział o tym wcześniej to pewnie nie byłoby takich problemów jak teraz, ale nie jest to moja wina. Tak na prawdę wszystko zaczęło się tutaj: https://lvlup.rok.ovh/t/sql-error-2002-problem-z-vps/4994/#43?u=dorek I trwa już tydzień :> /A ja nie ogarniam po co zaśmiecasz to forum :V

Tashei
Tashei

w sumie nie ogarniam o co tak właściwie chodzi ale wiem że chyba nie jest dobrze xd

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

@Tashei idź sobie albo ban :thinking:

ewentualnie możesz zacząć udzielać odpowiedzi na temat

Tashei
Tashei

@Nieznajomy11 bardzo przepraszam, już sobie idę i nie wiem kiedy wrócę

Infinity
Infinity

Aby wejść do proxmoxa - wygeneruj sobie dane w panelu (zarządzanie serwerem) nowe (tymczowe) i je użyj (tam nawet linka dostaniesz). Musi się dać zalogować. Potem w proxmoxie przejdz na konsole serwerową i sprawdz tam czy mozesz sie roota zalogować danymi, co na maila dostales po reinstalacji serwera. Jeśli możesz - to dobrze, jeśli nie - to znaczy, że coś sie zepsulo przy reinstallacji (mozesz ja jeszcze raz wykonac dla pewnosci).

Jeśli uda ci sie zalogowac w konsoli proxmoxa do roota a nie dziala ci przez np. putty to oznacza, ze problem lezy po serwerze ssh na vpsie (lub jego brak).

DoreK
DoreK α-tester v3

Halo alo, przecież rozwiązanie tego problemu już podałem. VPS jest do naprawienia przez @SystemZ bo nieźle się zrypało, przeczytaj wcześniejsze komentarze ;)

Infinity
Infinity

Przeczytałem wszystko i nadal wydaje mi się, że mój post był i jest odpowiedni i może pomóc nie tylko tobie ale i następnym pokoleniom :slight_smile: