VPS zablokowany z powodu naruszenia regulaminu

Zombie
vps, zarządzanie, zabezpieczenia
wiktor652
wiktor652

Witam mój vps został dzisiaj zablokowany z powodu naruszenia regulaminu. Kompletnie nwm o co chodzi. Nie robiłem na nim nic złego. Proszę o pomoc vps potrzebuje na dzisiaj.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Napisz ticket i tyle. My nie możemy Ci pomóc, ponieważ jesteśmy tylko społecznością forum.

Polecam lekturę: https://lvlup.rok.ovh/t/moj-vps-zostal-zablokowany-z-powodu-naruszenia-regulaminu/471

wiktor652
wiktor652

Ticket juz napisałem.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

W takim razie pozostaje tylko czekać na odpowiedź ;)

wiktor652
wiktor652

Super to sobie poczekam do poniedziałku. Na vps miałem tsa co teraz mam zrobić kopi plików nie mam.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

wiktor652:

kopi plików nie mam A to błąd - i to podstawowy.

Odpowiedzi w ticketach zwykle do 48h, tutaj naprawdę ci nie pomożemy :thinking:

Jakub
Jakub

max odp dostaniesz w ciagu 48h

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

O, i mamy naruszenie regulaminu serwera VPS, pkt. 6.1.2 ;)

SP24
SP24

wiktor652:

kopi plików nie mam.

Możesz zapytać o przywrócenie danych, ale z tego co się orientuje jest to usługa dodatkowo płatna ok. 50zł

KMatuszak
KMatuszak Weteran

SP24:

Możesz zapytać o przywrócenie danych, ale z tego co się orientuje jest to usługa dodatkowo płatna ok. 50zł

Przecież dane na vps zostają po odblokowaniu

Damian28w
Damian28w

Napisz ticketa z zapytaniem, za co Ci zablokowano VPS.

Tak z innej beczki, proponowałbym aby w reagulaminie w miare oczywiscie mozliwosci wyszczegolnić za co moze być zablokowany nasz VPS.

Tak by uzytkownik mógł wiedzieć czego nie wgrywać

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Za wszelką aktywność, która jest szkodliwa, albo dla innych urządzeń w sieci, albo dla innych vps na tym samym węźle (chociaż, czy w czasach kvm, da się jakoś destabilizować pracę innych vpsów? :thinking:). Większość takich blokad wynika zapewne z tego, że uruchamia się jakieś wersje oprogramowania z nie do końca oficjalnego źródła, np. cracki, do których ktoś dodał złośliwe oprogramowanie np atakujące inne serwery.

psycho
psycho

Będę strzelał i możliwości główne są dwie:

• Wgrałeś jakiegoś cracka na serwer, który mógł wysyłać masowo dane do serwerów ,,własciciela" co zostało wykryte jako atak DDoS i VPS został zablokowany.
  • Miałeś zbyt proste hasło i VPS nie był odpowiednio zabezpieczony, bot włamał się i rozpoczął swoje arcymiłe działania i atakował serwery innych użytkowników bez Twojej zgody i wiedzy.
system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.