rzylecia:
Jestem nowa w tworzeniu stron i działaniu wordpressa.
Poniższy "rant" proszę czytać z przymrużeniem oka :kappa:
Jako osoba która bawiła się WP przez kawałek czasu (niespecjalnie długi, ale też nie krótki), nie polecam bawienia się "tym czymś". Zjada nerwy i czas, a tego szkoda. Jak już musisz użyć WordPress to poszukaj motywu który najbardziej Ci odpowiada i z nim zostań. Drobne zmiany są wykonalne, chyba że motyw to labirynt kodu z dziwnymi komentarzami, wtedy pozostaje edycja metodą prób i błędów. Licz się jednak z tym, że będziesz musiała regularnie to-to aktualizować, bo inaczej ktoś miły inaczej może zabawić się stroną/blogiem. Podatności jest trochę, co rusz wychodzą nowe. Ciężko się przed tym zabezpieczyć, a nawet jak już czasem wychodzi łatka to potrafi np. zepsuć się samo jeszcze bardziej (ostatnio gdzieś coś czytałam że aktualizacja psuła możliwość następnych aktualizacji z poziomu panelu, niestety nie mogę tego znaleźć).
Lepszym rozwiązaniem jest chociażby własna strona statyczna wygenerowana przez Hugo (a tutaj możliwości masz ogromne, gotowe rzeczy też jak najbardziej są). Mi było szkoda czasu na denerwowanie się czy rano zastanę w ogóle swojego bloga bo jakiś ruski bot wykorzysta lukę i wszystko zaora, więc uprzedziłam fakty, zaorałam sama i wykorzystałam Hugo.