[WANTED] Instalacja Pterodactyl i uruchomienie Spigota

Prośby i sugestie
SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Warunki

Poradnik powinien zawierać dokładne instrukcje dla nowicjusza (mile widziane zrzuty ekranu oraz dokładne komendy kopiuj-wklej) jak na czystym jednym VPS KVM z oferty lvlup.pro z zainstalowanym Ubuntu 16.04 można zainstalować panel Pterodactyl oraz uruchomić serwer Minecraft na silniku Spigot.

Geneza

Obecnie Aimpanel nie obsługuje nowszych systemów a premiera wczesnej wersji Aimpanel 2 wymaga jeszcze przynajmniej kilku miesięcy, na ten czas potrzebujemy dla klientów rozwiązań przejściowych.

Nagroda

Za wszystkie spełnione warunki: 100 PLN rabatu w lvlup.pro w formie doładowania portfela

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Jeśli ktoś chciałby utworzyć ten poradnik, dajcie znać a ustalimy kto się tym zajmie i w jakim czasie aby uniknąć sytuacji że będzie go tworzyć wiele osób jednocześnie.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

@SystemZ jestem chętny do napisania poradnika =)

DoreK
DoreK α-tester v3

Ja jestem w trakcie kończenia pisania poradnika. xD

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Do kiedy skończysz? Powiedzmy 3 dni Ci wystarczą? Wtedy jak nie dostarczysz to może zawsze drugi w kolejce być @DBanaszewski

DoreK
DoreK α-tester v3

Tak, powinny starczyć. Bardzo możliwe że wcześniej poradnik się pojawi. /edit: @SystemZ czy jest możliwość przedłużenia deadline o 24h? Wczoraj cały czas mnie nie było w domu a dziś poświęciłem na naukę (nie pytajcie o szczegóły XD) i nie byłem w stanie się wyrobić z czasem. Dodam że poradnik jest już prawie ukończony - proces instalacji został w nim wyjaśniony, muszę uporać się tylko z konfiguracją serwera apache2 oraz z instalacją serwera Spigot.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Okej możesz wrzucić poradnik do 2 września.

DoreK
DoreK α-tester v3

Tak dla formalności podrzucam link do poradnika: https://lvlup.rok.ovh/t/instalacja-panelu-pterodactyl-i-uruchamianie-serwera-spigot-na-vps-kvm/8116 Został przeniesiony z działu Poradniki -> Konkurs do Poradniki ponoć na zlecenie @Aylin (taką informację otrzymałem od @DBanaszewski na Discordzie)

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Mam tutaj "dowód" w sprawie 😛 Screenshot_20180903-073841_Chrome|690x302

DoreK
DoreK α-tester v3

Potwierdzam otrzymanie nagrody, dzięki :)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Poradnik zatwierdzony, nagroda odebrana przez @DoreK. Dzięki za dobrą treść :slight_smile: