Mam pewne problemy z pingiem. O ile nikogo nie wyrzuca, tak pingi są zdecydowanie za wysokie. Posiadam dwa vps'y - jeden w PL, drugi FR. Na FR postawione są tryby a na PL - Waterfall. Dochodzi do absurdów pokroju ponad 100 ms, mimo że około 2 lata temu gdy miałem zarówno proxy jak i tryby we Francji, pingi były znacznie niższe (ale były na tej samej maszynie).
Czy jest jakaś metoda na rozwiązanie tego problemu, czy może jestem zmuszony na przeniesienie trybów na polskie VPS'y? /edit: Dodam jeszcze że ten ping lubi skakać i czasem jest ok. 60, czasem ok. 80, a czasem nawet setka. Moje połączenie jest stabilne (światłowód+płatny NordVPN, polski serwer) - na speedteście osiągam ping 6-7 ms.
/edit2: W sumie to pewnie jest to wina VPN'a - im więcej "przeszkód" tym logiczne że gorszy ping. Aktualnie wygląda to tak: Ja -> VPN -> Waterfall -> Tryb /edit3: Przy wyłączonym VPN problem dalej występuje więc to nie kwestia VPN :\
Będę pytał graczy czy odnotowali podobne problemy.

na wyłączonym VPN D:
Lagi (ping) były na tyle że po przeniesieniu się na drugi tryb zupełnie nic się nie wczytywało aż w końcu mnie wyrzuciło
No i tu ciekawostka... bo po wyłączeniu VPN'a to samo. Więc spojrzałem na inne serwery i sporo lecz nie wszystkie mają wysoki ping, potem niski, a potem znowu wysoki - i tak w kółko. Obstawiam albo połączenie z moim ISP albo OVH wystrzeliło znowu xDD