Właściwy pakiet pod serwer minecraft + pomoc z mapą

Pytania i problemy
endriex
endriex

Witajcie, Na wstępie powiem, że jestem amatorem jeżeli chodzi o obsługiwanie tego typu serwerów. Wcześniej prowadziłem takie hostingi jak pukawka czy craftserve, więc mam jakieś prymitywne podstawy.

Postawiłem serwer na PL z podstawowym UpRyze pod 6GB, ale że nie rozeznałem się bardziej co do tych pakietów i budżet miałem trochę ukrócony to z tego powodu kupiłem taki pakiet na który było mnie maksymalnie stać i VPS nie utrzymuje teraz aktualnego serwera przekraczając wartość CPU co praktycznie poskutkowało odcięciem do dostępu. W czym jest problem? W samym serwerze. Jest to serwer na modach, który utrzymuje ok. 350 modów. i jest ustawiony maksymalnie do 10 osób, raczej nie zamierzam w niego ingerować zbytnio, bo grałem już na nim wcześniej. Myślę w przyszłości żeby zmienić silnik aby uwzględnić pluginy, lecz na dzień dzisiejszy męczy mnie jeszcze druga sprawa. Przeniosłem serwer z Pukawki na VPS praktycznie nic nie zmieniając, i nie czyta mi aktualnie bloków i itemów po wejściu na mapę. Wykluczam nie wczytywanie samych modów, bo gdyby tak było nie dostałbym się na serwer, i prawdopodobnie nie miałbym informacji o przeciążeniach. Zatem moje 2 pytania brzmią: Jakie minimalne wymagania potrzebuje mój serwer odnosząc się do zakresu wyboru pakietów na VPS'ach z PL? Czy ktoś orientowałby się jak naprawić problem ze znikającymi blokami oraz itemami z modów? Oczywiście zachowując to co aktualnie wcześniej miałem. Mogę wysłać logi, jeśli będzie to konieczne.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.