Walę już głową w klawiaturę... Bo jak nie z jednego problemu to w drugi wpadam. Już doszliśmy wspólnymi siłami do momentu w którym "poprawnie" zainstalowałem wordpessa na moim vps. Zaczynam zabawę z nim i już pierwsze problemy... Chcę wgrać styl, nie mogę bo nie może się połączyć z serwerem FTP. Myślę pal licho jest opcja "ręcznego" wgrania motywu. Więc korzystam z niej. Motyw został "wgrany". Z dużym podkreśleniem na cudzysłów. Chce go aktywować (zainstalować) muszę dać połączyć się worspressowi z ftp -.-. Ręce opadają. Podaję dane do FTP, hasło, login, IP. I co?
Nie udało się połączyć z serwerem FTP MOJE IP KTÓREGO NIE PODAJE TUTAJ:21
Myślę sobie czy nawet to musi lecieć w kulki... Idę do filezilli i total comandera by się przekonać czy ja jakiś upośledzony jestem czy co. wpisuje IP, wpisuje login, wpisuje hasło. Łączy się bez problemu w obu przypadkach. Więc ja się pytam co jest do uja pana? Jedyne co mi tu nie pasuje to że automatycznie wrzuca port 21. Gdy fillezilla i total comander nadaje mi 22. Próbowałem też dać w wordpressie port 22 zaraz po ip, rezultat ten sam. Ktoś ma jakieś propozycje sugestie? Ręce naprawdę opadają...