Jak zrobić tak że mam np mam 2 Huby EGG WARS i np żeby nie teleportowalo gracza tylko na EGG WARS 1 ale żeby też przenosilo na EGG WARS 2 takie podservery
Jak zrobić tak że mam np mam 2 Huby EGG WARS i np żeby nie teleportowalo gracza tylko na EGG WARS 1 ale żeby też przenosilo na EGG WARS 2 takie podservery
Zainteresuj się BungeeCord'em ;)
Ewentualnie HexaCord'em lub WaterFall'em ;)
krfcm:
Ewentualnie HexaCord’em lub WaterFall’em
To są forki, bazowo niech rozważy BungeeCord'a, zwłaszcza po tym jak sformułował pytanie 😛
Myślę, że autor ma już Bungee
PszemoPL:
mam 2 Huby i potrzebuje znaleźć jakiś Load Balancer do graczy
PszemoPL:
nie teleportowalo gracza tylko na EGG WARS 1
PszemoPL:
przenosilo na EGG WARS 2
Coś takiego? https://www.spigotmc.org/resources/randomhub-multiple-hub-servers.639/
Timo:
Myślę, że autor ma już Bungee
TPytanie jest tak sformułowane, że on podał to jako przykład, czyli wnioskuje, że on chce to ze sobą połączyć, ale nie wie jak.
to to juz mam
Mam serwer BungeCord i tryby mam 2 lobby i nie wiem jak zrobic żeby gracza po wejściu na serwer przerzucało na Lobby 2 a nie na lobby 1 cały czas jak to zrobić proszę o pomoc. !
Czy można było by na VPs zrobić kilka serwerów minecraft. ?
Można, w jaki sposób tworzyłeś ten pierwszy?
Proszę nie powielać tego wątku więcej, gdyż poskutkuje to banem. 3 wątki załączyłem w jeden.
Timo dał ci już rozwiązanie do tego problemu:
https://www.spigotmc.org/resources/randomhub-multiple-hub-servers.639/
Czyli plugin, który umożliwia balansowanie graczami między dwoma hubami - o to ci chodzi?
Co do posiadania dwoch serwerow MC na jednym VPSie to jak najbardziej wykonalne, pytanie tylko czy ci starczy zasobów.
Autor napisał w odpowiedziach wyraźnie, że masz juz bungeecorda - potrzebuje jedynie plugin do "balansowania" miedzy lobby, aby bylo po równo graczy. Tak przynajmniej się wydaje.
Mam serwer BungeCord i tryby mam 2 lobby i nie wiem jak zrobic żeby gracza po wejściu na serwer przerzucało na Lobby 2 a nie na lobby 1 cały czas jak to zrobić proszę o pomoc. !