Witam, Może @SystemZ mnie kojarzy. Byłem moderatorem na forum aimpanel. Aimpanel będzie nadal miał wsparcie czy nie ? Czy będzie się dało zainstalować go na serwerze z ubuntu 16.04 oraz czy będzie można hostować serwery cs:go. Pozdrawiam :D
Witam, Może @SystemZ mnie kojarzy. Byłem moderatorem na forum aimpanel. Aimpanel będzie nadal miał wsparcie czy nie ? Czy będzie się dało zainstalować go na serwerze z ubuntu 16.04 oraz czy będzie można hostować serwery cs:go. Pozdrawiam :D
Z tego co widać zgodnie z deklaracjami, skoro Aimpanel będzie oferowany w przyszłości jako oddzielna usługa, to powinien być on nadal sprawny i działać prawidłowo ;)
Cześć @ProGamesTv :slight_smile:
Aimpanel będzie rozwijany jak najbardziej. W zasadzie jest cały czas pomału rozwijany lecz jako usługa. W skrócie aktualnie jestem w trakcie przepisywania powoli Aimpanel na język Go tak aby panel był lżejszy i potrzebował mniej zasobów a także instalacja i utrzymanie było prostsze. Coraz więcej funkcji pełni wersja Go aż za jakiś czas kod PHP nie będzie już potrzebny.
Jeśli chodzi o Aimpanel jako aplikacja do instalacji we własnym zakresie na VPS/dedyku to jeszcze będę to opisywać dokładniej.
Dzięki, Z chęcią pomogę w testowaniu i supporcie. Jak możesz spójrz na mój post w administracji vps. Dzięki z góry
Witam chciałbym zainstalować aimpael na debian 9. Pomożecie? z tego co wyczytałem aimpanel obsługuje wersje debian 7 a ja chciałbym zacząć działać z serwerem mc jak najszybciej weekend i czasu dużo :D
@kjakkonrad z tego co wiem nie da rady zainstalować. Polecam zmianę na debiana 7 jeżeli masz taką możliwość. Lub skorzystanie z standardowej instalacji.
https://lvlup.rok.ovh/t/instalacja-serwera-minecraft-na-vps-dedyku/248
standardowa licencja? da się to zrobić na nazwa.pl?
Tak, standardowa i da się na tym VPSie ;)
ok czyli jak zmieni wersje z 9 na 7(o ile się da) to czy ta stara wersja bedzie mi działała z javą 8? i czy bedzie możliwość wgrania tam jakoś strony www
Tak będzie tylko folder zmieni się z /var/www/ do /var/www/html/
Java: https://lvlup.rok.ovh/t/instalacja-java-9-na-vpsie/4757
kurde dopiero dziś dostałem serwer 😃 nie ma możliwości zmiany na starszy system :/
To tam nawet systemu nie da się zmienić? Jeśli OVZ to jeszcze rozumiem, ale w przypadku KVM to słabo (nie wiem jak wygląda oferta nazwa.pl :P )
sa ale aktualne wersje... umiesz to zrobić na 9? bo nie chce mi sie stawiać serwerów przez ssh chociaz juz jeden postawiłem. matko vps to jednak coś pięknego szybko sie wszystko łączy OMG
Jeśli dam się tam własne .iso wgrać, to jaki problem? No chyba że się nie da - nie wiem jak można tak torturować użytkowników :kappa:
Mordko nie wiem. To moje pierwsze spotkanie z VPS dopiero się uczę serwer do mc już postawiłem i jak narazie przenoszę z pukawki chyba 5 serwerów hehe o właśnie aby przenieść z pukawki serwery to co zrobić aby te pliki działały chodzi mi trzeba usunąć tam te IP i porty dać? A na bunge dać port domyślny?
Trzeba mi pomoc z jakimś panelem kurde ten aimpanel jest super ale mnie to zawsze utrudnienia napotkają ;/ pomożesz jakoś?
Tak, jestem. Nie pisz post pod postem, wystarczy edytować.
kjakkonrad:
trzeba usunąć tam te IP i porty dać? A na bunge dać port domyślny?
No raczej tak :)
Spoko, kurde ciekawe czy zrobią ten aimpanel na nowszy system...