Wspólna baza dla PermissionsEx i Vault

Zombie
PszemoPL
PszemoPL
8 lat temu

Jak zrobić wspólną baze danych PermissionsEx oraz Valut ?

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro
8 lat temu

Vault nie ma tu nic do rzeczy. Dajesz go osobno na każdym serwerze. W krokach: a) Tworzysz bazę danych. b) W config.yml od PermissionsEx ustawiasz zamiast file opcję mysql i wpisujesz dane do bazy c) Wszystkie permisje i rangi (z każdego serwera) wrzucasz do jednego permissions.yml d) Na serwerze, na którym powrzucałeś permisje do jednego pliku, importujesz permisje z configu do bazy (https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/Commands#utility-commands) e) Profit.

Timo
8 lat temu

Dokładnie tak! Po zmianie z file na mysql musisz wypełnić poniższe pola danymi do swojej bazy danych!

PszemoPL
PszemoPL
8 lat temu

Takie coś Przechwytywanie|569x348

Timo
8 lat temu

To zamazanie niezbyt ci pomogło 😂 Jeśli tam było rzeczywiście twoje hasło, to możesz je zresetować. Musisz w sekcji uri zamienić. Na przykład localhost, jak jest na tej samej maszynie, lub adres IP Twojej bazy.

PszemoPL
PszemoPL
8 lat temu

aha ok

i to tyle ?

Timo
8 lat temu

Zgodnie z krokami powyżej. Jesteś teraz na c.

Timo:

c) Wszystkie permisje i rangi (z każdego serwera) wrzucasz do jednego permissions.yml

d) Na serwerze, na którym powrzucałeś permisje do jednego pliku, importujesz permisje z configu do bazy (https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/Commands#utility-commands)

e) Profit.

PszemoPL
PszemoPL
8 lat temu

czyli wgram permissionsex na BungeCorda dam tam rangi i gitara ??

Timo
8 lat temu

Niee, gdzie ci napisałem że masz tak zrobić? Na każdy serwer spigot z osobna wgrać PermissionsEx i w configu wpisać te same dane do bazy!

PszemoPL
PszemoPL
8 lat temu

a to to zrobiłem ale nie mam wszendzie takich samych rang czyli teraz wgrac wszendzie takie same rangi oprócz na lobby bo tam jet logowanie

Timo
8 lat temu

Jeśli będziesz używać PEXa przez MySQL, to plik permissions.yml staje się bezużyteczny.