Wspólna baza dla PermissionsEx i Vault

Zombie
PszemoPL
PszemoPL

Jak zrobić wspólną baze danych PermissionsEx oraz Valut ?

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Vault nie ma tu nic do rzeczy. Dajesz go osobno na każdym serwerze. W krokach: a) Tworzysz bazę danych. b) W config.yml od PermissionsEx ustawiasz zamiast file opcję mysql i wpisujesz dane do bazy c) Wszystkie permisje i rangi (z każdego serwera) wrzucasz do jednego permissions.yml d) Na serwerze, na którym powrzucałeś permisje do jednego pliku, importujesz permisje z configu do bazy (https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/Commands#utility-commands) e) Profit.

Timo

Dokładnie tak! Po zmianie z file na mysql musisz wypełnić poniższe pola danymi do swojej bazy danych!

PszemoPL
PszemoPL

Takie coś Przechwytywanie|569x348

Timo

To zamazanie niezbyt ci pomogło 😂 Jeśli tam było rzeczywiście twoje hasło, to możesz je zresetować. Musisz w sekcji uri zamienić. Na przykład localhost, jak jest na tej samej maszynie, lub adres IP Twojej bazy.

PszemoPL
PszemoPL

aha ok

i to tyle ?

Timo

Zgodnie z krokami powyżej. Jesteś teraz na c.

Timo:

c) Wszystkie permisje i rangi (z każdego serwera) wrzucasz do jednego permissions.yml

d) Na serwerze, na którym powrzucałeś permisje do jednego pliku, importujesz permisje z configu do bazy (https://github.com/PEXPlugins/PermissionsEx/wiki/Commands#utility-commands)

e) Profit.

PszemoPL
PszemoPL

czyli wgram permissionsex na BungeCorda dam tam rangi i gitara ??

Timo

Niee, gdzie ci napisałem że masz tak zrobić? Na każdy serwer spigot z osobna wgrać PermissionsEx i w configu wpisać te same dane do bazy!

PszemoPL
PszemoPL

a to to zrobiłem ale nie mam wszendzie takich samych rang czyli teraz wgrac wszendzie takie same rangi oprócz na lobby bo tam jet logowanie

Timo

Jeśli będziesz używać PEXa przez MySQL, to plik permissions.yml staje się bezużyteczny.