Współpraca Ts3Bots

Zombie
współpraca-odrzucone
verten
verten

Nazwa projektu Ts3Bots

Cel Sprzedaż botów muzycznych na serwery teamspeak3 za niską cenę.

Co udało nam się zrobić Znaleźć kilku klientów, którzy są zainteresowani zakupem botów muzycznych.

** Usługi z lvlup.pro których potrzebuję aby zrealizować swój cel wraz z parametrami (GB RAM, sloty itp)** Serwer VPS 3GB RAM PL ze względu na zapotrzebowanie. W godzinę złożono zamówienia na ponad 200 musicbotów. Hosting WWW pakiet Bronz Przydało by się pod panel do botów muzycznych.

Co mogę zaoferować w zamian

Zamieścimy banner lvlup.pro wraz z napisem “Główny sponsor” na stronie WWW oraz w tle na fanpage’u FB W awatarze botów muzycznych dodać ikonę LVL UP!

Dlaczego ten projekt jest unikalny? Opisz

Chcieli byśmy być najlepszym rozwiązaniem dla początkujących serwerów teamspeak3 oraz gildii które siedzą na prywatnych ts3

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Nie

psycho
psycho

Skoro macie już tych 200 klientów, to wystarczyłoby chyba tylko zebrać od hmm 10 osób jakąś "symboliczną" przedpłatę i na opłatę VPS powinniście mieć.

Ogólnie to:

• Jak chcecie zmieścić na 1 VPS 3GB RAMu 200 botów muzycznych (nawet ponad)
  • Hostingu WWW już nie ma, więc nawet nie jest możliwe jego dostarczenie
  • WWW można sobie w prosty sposób zrobić samemu, a nawet jeśli nie to są hosty, które za małe ceny oferują miejsce na WWW.

Opis unikalności projektu to takie mocne uogólnienie i uciekanie od odpowiedzi od tematu, a co z konkurencją? Przecież takowa też istnieje. Nie podaliście żadnych przykładowych cen takowego rozwiązania, co nie pozwala nawet przeliczyć jak miałoby to działać.

Patbox
Patbox

3 razy na NIE, dziękuję.

psycho
psycho

@Patbox Mogłeś się trochę bardziej rozpisać 😕

verten
verten

Dlaczego o podjęciu współpracy decydują osoby, nie zarząd lvlup?

eSuu
eSuu

Decyduje zarząd, ale użytkownicy wyrażają po prostu swoje zdanie na temat współpracy ;)

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Widać, że nawet nie zadałeś sobie trudu zapoznania się z tym jak działa tutaj system współpracy, a nawet nie sprawdziłeś, jak wygląda oferta hostingu - hosting www jest wycofywany i nawet nie da się go zakupić, a pakiety "brąz" itp to tak dawne czasy, że nawet nie pamiętam kiedy tak było :thinking:

https://lvlup.rok.ovh/t/o-kategorii-wspolpraca-z-lvlup-pro/103

Każdy użytkownik ma prawo wyrazić swoje zdanie nt. projektu, ale ostateczny głos należy do @SystemZ. Jeżeli już masz tyle zamówień, to raczej jesteś w stanie zorganizować sobie maszynę na takie coś. Myślę, że raczej nie na tym polega ten system współpracy, że Ty sobie dostajesz maszynę za darmo, zarabiasz na niej jakieśtam pieniądze, a lvlup ma z tego tylko banner na stronie takiego wątpliwego interesu :thinking:

DoreK
DoreK α-tester v3

Trochę spóźniłeś się z tym tematem, pierwszy kwietnia był 8 dni temu. Nie.

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Projekt ten jest dla mnie dość kontrowersyjny z kilku względów.

• Autor wątku zapostował ofertę botów muzycznych za śmiesznie niską cenę. Czy Autor zdaje sobie sprawę z tego jak działa firma/rynek? Czy Autor ma w ogóle jakąś działalność? Niby da się obracać hajsiwem bez zakładania firmy, jednak to takie zakładanie że ten biznes nie wzrośnie powyżej tego maksymalnego pułapu dozwolonego bez działalności :>
  • VPS KVM 3GB RAM PL jeszcze nie istnieje w ofercie i raczej nie będzie istniał do momentu wycofania VPS OpenVZ i hostingu WWW. Specjalnie dla Autora nie będziemy tworzyć (przedwcześnie) nowego pakietu, wspominałam o tym w wątku o zwiększaniu pakietów usług. Właśnie, Autor pisze o hostingu WWW w pakiecie który istniał z dobre dwa lata temu. Ni dy rydy 😦
  • Z jakiej racji Autor chciałby od hostingu panel do jego botów muzycznych? :thinking: Taki panel nie istnieje w lvlup.pro i raczej nie powstanie. Panel v4 będzie skonstruowany głównie do obsługi VPSów. Ni dy rydy 😦
  • Z wątku o ofercie tychże botów znalazłam informację że jest to przerobiony TS3Audiobot. Czy Autor ma pozwolenie na uzyskiwanie dochodu od twórcy tego bota? Z tego co przeczytałam w licencji tego bota to raczej nie ma opcji zarabiania na nim :thinking: Moje wrażenie jest takie że chcecie zarabiać na samym bocie, a nie na udzielaniu tego przerobionego bota jako usłudze. Nie wiem, może coś źle zrozumiałam 😶

With OSL we want to allow you providing the TS3AB as a service (even commercially). We do not want the software to be sold but the service. We want this software to be free for everyone. https://github.com/Splamy/TS3AudioBot

Mam wrażenie że ten wątek to jakiś nieśmieszny żart. Mimo wszystko czekam na odpowiedź od Autora na powyższe pytania.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Aylin:

Z jakiej racji Autor chciałby od hostingu panel do jego botów muzycznych?

verten:

Hosting WWW pakiet Bronz Przydało by się pod panel do botów muzycznych.

pod panel

Nie no, jest napisane że to na potrzeby panelu.

Aylin:

Czy Autor ma pozwolenie na uzyskiwanie dochodu od twórcy tego bota?

Nie potrzebuje dopóki sprzedaje usługę czyli hostowanie, nie sam soft.

With OSL we want to allow you providing the TS3AB as a service (even commercially).

verten
verten
  1. Niskie ceny przyciągają kupców.
  2. Nie zdawałem sobie racji z tego że nie ma pakietu 3gb, choć o nim wiedziałem, po prostu zapomniałem
sidon
sidon

Jestem na NIE!

error
error

verten:

Niskie ceny przyciągają kupców.

Dużą kwestię odgrywa również reklama - jeśli teraz powiem rozdaje vps za free to nikt się nie zgłosi (albo zgłosi się parę osób) a żeby faktycznie się z tego utrzymać potrzeba mi kilkudziesięciu klientów a w związku z tym reklamę (już nie wspominając o tym, że jakbym zobaczył vps za free to stwierdziłbym że to jakiś scam i poszedł dalej).

verten:

Nie zdawałem sobie racji z tego że nie ma pakietu 3gb, choć o nim wiedziałem, po prostu zapomniałem Pakiet 3 gb nie istnieje, istnieją pakiety z kolejnymi wielokrotnościami dwójki (2,4,8,16,32).Poza tym chciałbym również wiedzieć, jak na 3 gb ramu zmieścisz 200 botów i zahostujesz na tym panel.

NIE

Jakub
Jakub

Również jestem na NIE.

xSeKaBo
xSeKaBo

Głupota... NIE

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

👎