Wycofanie oferty hostowanych serwerów Minecraft

LVL UP
SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Dlaczego?

Ze względu na dość małe zainteresowanie ofertą oraz jak uważam dość przestarzałą technologią postanawiam wycofać ofertę serwerów Minecraft opartych o panel klienta v2.

Większość klientów lvlup.pro opiera swoje serwery gier o ofertę VPS która jest od sporego czasu naszym głównym produktem więc decyzja jest dość naturalna. W chwili gdy to pisałem mieliśmy aktywnych 58 serwerów MC.

Czas obsługi na tickety który przeznaczamy obecnie na obsługę MC przeznaczymy na dość duże zmiany związane z planem na rok 2019.

Oferta MC może powrócić w przyszłym roku

Próbowałem znaleźć panel do hostowania gier który byłby przejściowy do czasu gdy wyjdzie Aimpanel 2.0 tak aby zachować ciągłość składania nowych zamówień jednak niestety nie znalazłem takiego rozwiązania które spełniałby moje oczekiwania.

Mam u was serwer MC, co teraz?

Za bardzo nic się nie zmienia, nadal można korzystać z tej oferty, po prostu nie można już nabyć nowego serwera ani przedłużyć ważności obecnego. Postaramy się aby przynajmniej do końca roku można było korzystać z usługi tak jak zwykle, gdyby coś miało się zmienić w tej kwestii - poinformujemy z wyprzedzeniem klientów mailem.

Lempik
Lempik

SystemZ:

Postaramy się aby przynajmniej do końca roku można było korzystać z usługi tak jak zwykle

Tego się trochę boję. Nie potrafię zainstalować i skonfigurować VPS, żeby móc mieć serwer MC... :(

Mnie w sumie hosting MC odpowiadał.

eSuu
eSuu

Wszystkiego można się zawsze nauczyć, na forum masz przydatne poradniki. Tutaj masz dotyczący instalacji serwera minecraft. https://lvlup.rok.ovh/t/instalacja-serwera-minecraft-na-vps-dedyku/248

DoreK
DoreK α-tester v3

A w przypadku innych problemów możesz napisać nowy temat, społeczność z pewnością Ci pomoże :)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

W ramach aktualizacji, zostało obecnie już tylko 5 serwerów MC naszych klientów.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Zostały już tylko 4 serwery MC na jednym hoście s26.hostmc.pl.

https://lvlup.rok.ovh/t/zmiany-techniczne-2018-11/8766/#16?u=systemz

Napiszemy do tych klientów jeszcze w tym tygodniu i ustalimy czy dadzą radę przenieść swoją usługę do końca tego miesiąca.

Lempik
Lempik

SystemZ:

Zostały już tylko 4 serwery MC na jednym hoście s26.hostmc.pl.

W tym mój...

IceMelt
IceMelt

Wkrótce trzeba będzie zapalać znicze za ofertę, która dość długo trzymała się na cenniku lvlup'a 😢

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Wszyscy 4 klienci otrzymali wyrównanie ważności serwerów do 2018-11-25 23:59:59 oraz zostali poinformowani mailowo 📨

Ostatnie 4 serwery MC znikną 26 listopada tego roku 😢

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Stało się, oferta MC została całkowicie wycofana wraz z s26.hostmc.pl

https://lvlup.rok.ovh/t/zmiany-techniczne-2018-11/8766/#26?u=systemz

Kamilkime
Kamilkime Regularny

🕯️

riko.dev
riko.dev Moderator Freebies

[🕯️] Oferta MC

DokGrej
DokGrej

🕯️ Zapalmy znicz

error
error

🕯️

2KKgfx
2KKgfx Regularny
DoreK
DoreK α-tester v3
bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro
SP24
SP24

🕯️

anon40709621
anon40709621

🕯️

Patbox
Patbox

🕯️ Dzięki tej ofercie poznałem LVLUP oraz na niej postawiłem swój pierwszy serwer.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Ten temat został automatycznie zamknięty po 3 dniach. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest możliwe.