Dlaczego?
Ze względu na dość małe zainteresowanie ofertą oraz jak uważam dość przestarzałą technologią postanawiam wycofać ofertę serwerów Minecraft opartych o panel klienta v2.
Większość klientów lvlup.pro opiera swoje serwery gier o ofertę VPS która jest od sporego czasu naszym głównym produktem więc decyzja jest dość naturalna. W chwili gdy to pisałem mieliśmy aktywnych 58 serwerów MC.
Czas obsługi na tickety który przeznaczamy obecnie na obsługę MC przeznaczymy na dość duże zmiany związane z planem na rok 2019.
Oferta MC może powrócić w przyszłym roku
Próbowałem znaleźć panel do hostowania gier który byłby przejściowy do czasu gdy wyjdzie Aimpanel 2.0 tak aby zachować ciągłość składania nowych zamówień jednak niestety nie znalazłem takiego rozwiązania które spełniałby moje oczekiwania.
Mam u was serwer MC, co teraz?
Za bardzo nic się nie zmienia, nadal można korzystać z tej oferty, po prostu nie można już nabyć nowego serwera ani przedłużyć ważności obecnego. Postaramy się aby przynajmniej do końca roku można było korzystać z usługi tak jak zwykle, gdyby coś miało się zmienić w tej kwestii - poinformujemy z wyprzedzeniem klientów mailem.