Witam, hej cześć i czołem. Z góry zaznaczam, ż nick jakiego używam nie jest wcale jakimś "niemoralnym odroczeniem" od pozostałych kwintesencji lecz w różnych dziedzinach na ile pozwala regulamin sygnuję się innymi znaczeniami oznaczającymi się po prostu ubikacją. Tak czy inaczej chciałbym przedstawić mój problem.
Problem mój polega na tym, iż pracuję nad dość innym projektem, który w systemach linuxowych będą implementowane aplikacje windowsowe platformy .NET tudzież ASP.NET w czasie rzeczywistym. O ile sam przykład działa to mam problem z wydajnością HTML5 w przeglądarce firefox (uznałem, iż będzie on odpowiedni). Posiadając w zanadrzu wykupiony VPS OpenVZ z 4GB RAM i doinstalowany graficzny interface, którym steruje z domowego zacisza oraz zainstalowany system Ubuntu server 16.04, procesor wykorzystywany jest w zaledwie 20% a przy podłączeniu 20 osób jednocześnie (testowane) ping co prawda jest dobry lecz są przycinki "ułamkowe" i nie jestem zanadto zadowolony z tegoż powodu. Zatem pytanie: czy jest jakaś metoda aby Linux lepiej zinterpretował ów język, tudzież HTML5? Czy trzeba doinstalowywać jakieś dodatki sterownika karty graficznej (o ile jakakolwiek tam jest)? Bo właściwie tylko interface aplikacji na tym wysiada.
Pozdrawiam