Cześć, zastanawiam się jak wygląda porównanie serwerów od ovh:
a serwera LVLUP:

Czy ktoś dysponuje takim porównaniem i jest w stanie się podzielić?
Cześć, zastanawiam się jak wygląda porównanie serwerów od ovh:
a serwera LVLUP:

Czy ktoś dysponuje takim porównaniem i jest w stanie się podzielić?
vps z lvlup wypada dużo lepiej, te z ovh działały dość niestabilnie czasami, coś w stylu jakby zasoby były aż za bardzo współdzielone 🤔
nie mam w OVH ale mam w LVLUP i jest stabilny + jeden rdzeń więcej no dysk mniejszy ale dla mnie wystarcza i podstawa kontakt o wiele lepszy niż z OVH ( gdzie mam tylko domeny, tam tylko kontakt telefoniczny daje jakieś rezultaty bo stricte na ticket to raz czekałem ponad tydzień więc w końcu zadzwoniłem... ) a w LVLUP max 24h i temat załatwiony...
Jeśli chodzi o serwery gier, no to lvlup definitywnie. Te vpsy z ovh miały jakieś słabsze xeony, przez co za dużo sobie tam nie porobisz. :thinking:
Wypowiem się tutaj bardziej z strony technicznej, Każda oferta jest dostosowana pod inny target, oferta VPS'ów od OVH służy głównie pod usługi typu serwer HTTP, bazy danych itp. (oprogramowanie wielowątkowe). LVLUP oferuje serwery VPS z wysokim taktowaniem oraz firewallem dostosowanym do serwerów gier oraz głosowych które są wrażliwe na ataki UDP. Dla serwerów gier lepszym wyborem jest LVLUP.
Zacznijmy od tego, że VPSy od lvlup nie używają xeonów, są to i7 6700k i7 7700k (OC). Najważniejsza różnica jest w procesorze, bo tutaj, na lvlup.pro masz dużo mocniejszy niż jakbyś kupował na OVH (gdzie podali że procesor jest "od 2GHz"). np. Minecraft mimo wszystko jest w większości jednordzeniową grą i tu się liczy taktowanie pojedynczego rdzenia.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.